Obrenovac, 05.07.2020

Centar za podr┼íku porodici Obrenovac obele┼żava tri godine rada


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 12.11.2017
U okviru doga─Ĺaja ─çe biti predstavljeni rezultati dosada┼ínjeg rada Centra i prikazana izlo┼żba radova koje su na radionicama odr┼żanim tokom prethodne tri godine izradili korisnici centra.


´╗┐

Centar za podršku porodici Obrenovac, jedan od Programa ja─Źanja porodica koje sprovode SOS De─Źija sela Srbija, obele┼żava 3 godine rada. Tim povodom, u utorak, 14.11, sa po─Źetkom u 11 ─Źasova bi─çe organizovana proslava jubileja u Sportsko- kulturnom centru Obrenovac. U okviru doga─Ĺaja ─çe biti
predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada Centra i prikazana izlo┼żba radova koje su na radionicama odr┼żanim tokom prethodne tri godine izradili korisnici centra.

U uvodnom delu doga─Ĺaja, govori─çe predstavnici Opštine Obrenovac, Centra za socijalni rad u Obrenovcu, Srednje tehni─Źke škole i SOS De─Źijih sela Srbija.


Program ja─Źanja porodica u Obrenovcu pokrenut je 2014.godine kroz projekat urgentne pomo─çi poplavljenim podru─Źjima, kao Centar za podršku porodici, ─Źiji su ciljevi bili pru┼żanje pomo─çi porodicama da samostalno funkcionišu i nastave sa dnevnim ┼żivotnim aktivnostima u hitnoj situaciji, kao i podrška kreiranju zdravog, bri┼żnog i stabilnog okru┼żenja za odrastanje dece.

Centar za podršku porodici Obrenovac nastavio je svoj rad i nakon poplava, tako da danas program ja─Źanja porodica u Obrenovcu funkcioniše kroz
direktan rad stru─Źnog tima sa porodicama, sa ciljem unapre─Ĺenja kvaliteta ┼żivota deteta u porodici, poštovanja prava deteta i podrške roditeljima u brizi o deci. Aktivnosti centra podrazumevaju psihološku, psiho-socijalnu, edukativnu i savetodavnu podršku. ─îlanovi stru─Źnog tima rade i na terenu, pose─çuju─çi porodice u njihovim domovima.

SOS De─Źija sela Srbija su humanitarna, nevladina organizacija, posve─çena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i ja─Źanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i o─Źuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji su prisutni od 2004.godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS De─Źijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomo─çi realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomo─çi izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE