Obrenovac, 15.07.2020

SPEKTAKL


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 26.08.2017.
Najbolji automobilisti iz Srbije i regiona voze ovog vikenda na Ušću

Foto:Promo
U Organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Beograda, danas i sutra, na legendarnom beogradskom Ušću biće vožena trka koja se, pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH. Prema prvim najavama, na stazi se očekuje oko 90 takmičara raspoređenih u pet divizija.

U Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima uveravaju da je sve na stazi i oko nje spremno za vikend spektakl, ne samo što se tiče vozača, već i bezbednosti svih gledalaca i aktera.

Osim onog najboljeg što Srbija ima među vozačima, potvrđen je dolazak i 12 vozača iz BiH, a prijave se očekuju i od takmičara iz Hrvatske i Crne Gore.

Trka na Ušću će biti ujedno i peta u domaćoj sezoni, pa će gotovo u svim klasama vozači imati važan zadatak da osvoje što više bodova u borbi za konačni trijumf. Naročito se to odnosi na dve klase „juga“, poznatije kao „mali N“ i „hibrid“, mada je stanje u većim klasama takođe neizvesno. Nakon tehničkog prijema i verifikacije, prvi od dva subotnja zvanična treninga za svih pet divizija počinje u 13.35.

U nedelju, 27. avgusta, tačno u 12.00 predviđeno je svečano otvaranje, a od 12.10 kreće takmičarski program. Svaka trka će se voziti 22 kruga na stazi dužine 2.325 metara, a 22 vozila je i propusna moć staze.

Sa kruga na pravac

Pored održavanja međunarodne kružne trke na Ušću, ovog vikenda se na istom mestu događa još jedna sjajna manifestacija, Trka ubrzanja na 402 metra! Na istom mestu gde je pre nešto više od mesec dana organizovana prva trka sezone, Sportski auto i karting savez Srbije priređuje i drugi „hepening“ za majstore ubrzanja i preciznog menjanja brzina na pravcu.

I ovoga puta na stazi kraj Palate Srbija takmičiće se oko 60 vozača, među kojima bi trebalo da budu i gosti iz Hrvatske i BiH. Najatraktivnije će biti klase 11 i 12, ali će ponovo najbrojnije biti svakako klase 14, 15 i 16, koje su nekako najbliže afinitetima i džepu većine naših takmičara.

Trka ubrzanja će u subotu, 26. avgusta, početi oko 16.00, dakle nakon završetka treninga na obližnjoj kružnoj stazi Ušće. Isto će biti u nedelju, 27. avgusta, kada je početak spektakla zakazan oko 17 časova.

AMSS i SAKSS su ponovo, kao i na prvoj ovogodišnjoj trci na Ušću, obezbedili direktan prenos! Ljubitelji automobilizma moći će da prate signal uživo na internet stranicama AMSS i SAKSS, kao i na njihovim Jutjub kanalima i društvenim mrežama. Pored toga, prenos će ići i na televiziji SOS kanal i njihovom „live stream“-u na veb sajtu, ali i na internet prezentaciji nacionalnog servisa RTS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE