Obrenovac, 14.11.2018

Medicinsko-rekreativni centar u sklopu spa centra u Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.12.2017.
Potpisivanje novog ugovora smatra se zajedničkim uspehom građana...

Foto:lokalnenovine.rs
Ugovor o investiranju i izdavanju objekta spa centra potpisan je danas između Javnog preduzeća „Poslovni prostor“ Obrenovac i firme „Lider pro“. Jedna od stavki ugovora, koji su potpisali Petar Petrović, direktor JP „Poslovni prostor“ i Predrag Popović iz firme ''Lider pro'', podrazumeva i otvaranje medicinsko-rekreativnog centra, koji će se prostirati na preko 1000 metara kvadratnih.

Investitor Predrag Popović objasnio je glavni cilj, rekavši da spa centar treba da se privede nameni, uz ulaganje značajne količine novčanih sredstava.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković pozdravio je prisutne rečima da su danas potpisana dva važna ugovora za budućnost Obrenovca.

„Danas je na „TENT A“ potpisan ugovor sa vladom Japana o realizaciji projekta odsumporavanja dimnih gasova. Takođe, zahvaljujući gospodinu Grčiću imamo potpisivanje ugovora sa investitorima koji su spremni da ulože ogromnu količinu novca u naš objekat spa centra koji je nekoliko godina stajao bez ulaganja. Novi medicinsko rekreativni centar u koji će biti uloženo više miliona evra, biće prostor u kome će mnogi Obrenovčani moći da se zaposle, ali će biti prostor čije će usluge privlačiti korisnike sa strane“, rekao je Ćućković i objasnio da će objekat spa centra ostati u vlasništvu države, a da će investitori plaćati zakupninu.

On je naglasio da Gradska opština Obrenovac na sebe preuzima ugovornu obavezu o izgradnji pristupne saobraćajnice, kao i parking prostora. Čučković se nada da će objekat biti svečano otvoren na leto.

„Preko puta ovog prostora će biti izgrađen tržni centar i siguran sam da ćemo u nizu investicionih projekata uspeti da završimo ovaj ciklus i sa dobijanjem investitora za Hotel ''Obrenovac'' kako bi ulaz u grad bio po ugledu na sve evropske gradove. Danas san postaje java, a mi, kao građani Obrenovca, možemo ovo smatrati zajedničkim uspehom“, dodao je Čučković, a zatim se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu. On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su investitori odabrali baš ovu lokaciju, uz obećanje da će Obrenovac biti dobar domaćin.

Predrag Jovanović, član veća Gradske opštine Obrenovac, istakao je značaj današnjih ugovora i rekao da se njima rešavaju problemi iz prošlosti.

„Rešavamo problem iz prošlosti koji smo nasledili i dovodimo do kraja projekte koji su davno započeti. Jutros je na „TENT A“ potpisan prvi od nekoliko ugovora za projekat odsumporavanja, a zadovoljni smo što smo od predstavnika ''Micubišija'' koji je glavni izvođač čuli da će više od 50 procenata srpskih firmi učestvovati u tom projektu“, kazao je Jovanović, koji je iskoristio priliku da pozove sve obrenovačke privrednike da prate aktivnosti u vezi tog projekta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE