Obrenovac, 22.02.2020

MASOVNO IDEMO KOD KOMŠIJA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2018.
Na srpskim planinama 'deru' za praznike

Foto:Shutterstock/Telegraf
Srpske planine postale su oaze isključivo za bogataše. Samo za jednu noć na Zlatiboru i Kopaoniku, u prosečnim apartmanima i bez obroka, ovih dana treba izdvojiti od 70 do 130 evra. I to nije slučaj samo sa elitni m zimovalištima.

Apartmani na Tari rezervisani su od prošle nedelje, a od njihove cene za praznične dane takođe boli glava. Jedno noćenje košta od 50 do 120 evra.

Čak ni oni koji se danas smatraju srednjom klasom to sebi ne mogu da priušte.

Beograđanka Tanja Marković (32) ceo prošli vikend provela je tražeći smeštaj na Zlatiboru, gde je sa suprugom htela da odmori od 29. decembra do 5. januara. Ispostavilo se, međutim, da će im samo za noćenja, bez prevoza i hrane, biti potrebno najmanje 430 evra.

- Prvo sam pozvala sve koje poznajem, a onda redom i sve ostale. Najjeftiniji smeštaj koji sam uspela da pronađem je iznosio 430 evra za šest noćenja i to u apartmanu koji je toliko skroman da realno ne vredi više od 15 evra za noć - šokirano priča Tanja.

Ipak, najveće iznenađenje usledilo je kada joj je vlasnik jednog apartmana rekao da će cena biti skoro tri puta manja posle 5. januara.

- Rekao je da će noćenje u njegovim apartmanima koštati 130 evra sve do 5. januara, a da ću, ako rezervišem nakon tog perioda, plaćati "samo" 50 evra za noć - kaže ona. Naravno, u ove cene nije uračunat nijedan obrok. To znači da bi šest noćenja na Zlatiboru, sa hranom i prevozom, dvoje ljudi koštalo najmanje 500 evra.

- Poređenja radi, kad smo suprug i ja letos išli na more u Herceg Novi, prelep apartman tamo plaćali smo 25 evra po danu - dodaje naša sagovornica.

Vlasnici apartmana kažu da cene diktira tržište i da one nisu previsoke čim ima puno onih koji bi da ih plate.

- Zašto bih ja izdavao apartman za 20 evra dnevno, ako ih svi drugi izdaju za 80 i uvek su puni - iskreno nam je priznao jedan od rentijera sa Zlatibora.

Zanimljivo je da Srbi jeftinije mogu proći na skoro bilo kom putu u regionu i Evropi. Tako će i Tanja iz ovog teksta na kraju otputovati u Sloveniju gde će muž i ona šestodnevni odmor platiti 500 evra sa sve prevozom i hranom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE