Obrenovac, 25.08.2019

SRBI NAJVIÅ E PIJU PIVO


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2017.
A rakiju i drugu žestinu najmanje vole

Foto:Profimedia
Najpopularnije alkoholno piće u Srbiji je pivo, dok je na drugom mestu vino, rezultat je istraživanja "Demostata". U anketi među 1.478 ispitanika, 34,2 odsto je reklo da pije pivo, vino kaže da pije 26,1 odsto, a žestoka pića 12,3 odsto.

Sociološkinja Milica Vesković Anđelković je za Istraživačko-izdavački centar "Demostat" rekla da je "materijalni momenat odlučujući" što je pivo "piće broj jedan" u Srbiji, jer je "naijsplativije i najekonomičnije".

"Ako se izađe u provod, logično je da će se neko najpre opredeliti za pivo", smatra Vesković Anđelković koja tumači da "može da se popije više pića za jedan izlazak po relativno pristupačnoj ceni, a isplati se i količinski".

"Ako se neko opredeli za kratka pića ili vino, brže će ih popiti nego što je to slučaj sa pivom, a platiće više", rekla je Vesković Anđelković. Dodala je da pivo uglavnom pije omladina koja ne radi ili ne zarađuje mnogo.

"Sve dok je ovakva ekonomska situacija u zemlji, treba očekivati prevlast pivarske industrije u odnosu na ostale u sferi alkoholnih pića", kazala je Vesković Anđelković za "Demostat".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE