Obrenovac, 12.08.2020

Srbija na 50. mestu 'digitalnih nacija'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 16.07.2017.
Beograd među 'SUPER GRADOVIMA'

Foto:Robert Getel/RAS Srbija,Screenshot
Srbija se nalazi na 50. mestu "digitalnih nacija", prema proceni komanije "Tolon" koja se bavi globalnim autsorsingom i savetovanjem u investicijama.

Zanimljivo je da se na ovoj listi, u Top 50, osim Srbije nalaze još jedino Bugarska i Rumunija, a da ostalih zemalja iz regiona nema.

Takođe, interesantno je i to što se među prvih deset "digitalnih nacija" nalaze i Indija, Kina, Meksiko, Čile i Poljska, ali ne i Amerika, koja je zauzela tek 16. mesto, i to iza Vijetnama, Rusije, Kosta Rike i Češke, prema proceni "Tolona".

Kada je reč o kategoriji "super gradova", u Top 100 nalazi se i Beograd, koji se pomerio sa 94. na 87. mesto. U ovoj kategoriji zapravo je reč o digitalnom vođstvu pojedinih gradova, gde se kao reperi uzimaju obrazovanje, inovacije, talenat, startapovi...

U Top 10 "super gradova" ove godine su Tela Aviv (Izrael), Sao Paolo (Brazil), Bangalore (Indija), Mumbaj (Indija), Seul (Južna Koreja), Singapur (Singapur), Vankuver (Kanada), Nju Delhi (Indija), Šangaj (Kina) i Toronto (Kanada).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE