´╗┐ DODELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Obrenovac, 19.08.2018

DODELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2018.
Pola milijarde za podršku roditeljstvu

Foto:Profimedia


´╗┐

Kabinet ministra zadu┼żenog za demografiju i populacionu politiku raspisao je ju─Źe javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike.

Za ovu namenu iz bud┼żeta je obezbe─Ĺeno 500 miliona dinara za sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova za mere koje se odnose na ubla┼żavanje ekonomske cene podizanja deteta, uskla─Ĺivanja rada i roditeljstva, sni┼żavanja psiihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju.

Pravo u─Źceš─ça imaju sve opštine pojedina─Źno, ili više njih udru┼żeno iz istog regiona, koje ─çe zajedni─Źki mo─çi da sprovode mere populacione politike.

Uslov je da jedinice lokalnih samouprava ve─ç u sopstvenim bud┼żetima imaju predvi─Ĺena sredstva za sprovo─Ĺenjen predlozenih mera, da imaju telo ili osobu zadu┼żenu za pitanja demografije ili populacione politike, kao i da su predlo┼żene mere u skladu sa konkursom.

Maksimalni iznos koji mo┼że biti dodeljen lokalnoj samoupravi koja podnosi prijavu samostalno do 10 miliona dinara.

Ukoliko prijavu podnose zajedni─Źki do tri jedinice lokalne samouprave, maksimalni iznos je 75 miliona dinara, a 100 miliona ako prijavu podnose ─Źetiri ili više opština iz istog regiona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE