Obrenovac, 24.05.2019

DODELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2018.
Pola milijarde za podršku roditeljstvu

Foto:Profimedia
Kabinet ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisao je juče javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike.

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara za sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova za mere koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, snižavanja psiihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju.

Pravo učcešća imaju sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženo iz istog regiona, koje će zajednički moći da sprovode mere populacione politike.

Uslov je da jedinice lokalnih samouprava već u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenjen predlozenih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije ili populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa konkursom.

Maksimalni iznos koji može biti dodeljen lokalnoj samoupravi koja podnosi prijavu samostalno do 10 miliona dinara.

Ukoliko prijavu podnose zajednički do tri jedinice lokalne samouprave, maksimalni iznos je 75 miliona dinara, a 100 miliona ako prijavu podnose četiri ili više opština iz istog regiona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE