Obrenovac, 21.01.2019

DRUGA SEDNICA SKUPÅ TINE GO OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.05.2018.
Dnevni red je obuhvatao 28 tačaka, uz onu redovnu koja podrazumeva odbornička pitanja

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u Sportsko-kulturnom centu, sa početkom u 11:00 časova, održana druga po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini. Dnevni red je obuhvatao 28 tačaka, uz onu redovnu koja podrazumeva odbornička pitanja.

Na današnjoj sednici za direktora Javnog preduzeća "Parking servis", na period od četiri godine, imenovan je Igor Vujičić, master ekonomije iz Obrenovca, a za novog člana opštinskog štaba za vanredne situacije imenovan je Pavlović Svetislav, rukovodilac Sektora za upravljanje rizicima TENT.

Odbornici su usvojili odluku o završnom računu budžeta Gradske opštine Obrenovac za 2017. godinu, kao i izveštaje o stepenu realizacije programa poslovanja, posebnih programa korišÄ‡enja budžetskog fonda po osnovu subvencija osnivača i finansijske izveštaje obrenovačkih javnih preduzeća za 2017. godinu. Usvojeni su i izveštaji o radu skupštine, predsednika i veća Gradske opštine, radnih tela i uprave, pravobranilaštva, kao i izveštaj štaba za vanredne situacije za 2017. godinu.

Većinom glasova data je saglasnost Javnom preduzeću za zaštitu i unapređenje životne sredine na prvu izmenu i dopunu godišnjeg programa poslovanja i posebnog programa za korišÄ‡enje subvencija iz budžeta Gradske opštine, kao i finansijskog plana za 2018. godinu. Pozitivno mišljenje dato je i na studiju unapređenja zaštite od voda u slivu reke Kolubare u delu koji se odnosi na teritoriju Gradske opštine Obrenovac, a kompletna studija se može elektronski preuzeti sa zvaničnog sajta JVP "Srbijavode" Beograd.

Sam početak sednice, već pri prvim tačkama, obeležila je žestoka rasprava između odbornika opozicije i odbornika koalicije koja je na vlasti.

"Odbornici opozicije, verovatno revoltirani svojim poslednjim rezultatima na izborima za grad Beograd,krenuli su u nešto što zaista nema veze sa dnevnim redom skupštine. Ja sam lično pokušao da dovedem skupštinu u red, da je dovedem u neke okvire dostojnog funkcionisanja, ali prosto njihovi agresivni nasrtaji i njihove agresivne polemike koje su vodili sa govornice su to učinile nemogućim." - rekao je predsednik skupštine GO Obrenovac, Mirko Vranešević.

Vranešević naglašava da se ovde radi o zbunjivanju građana, jer u skupštini se nalaze odbornici za koje se ne zna koga predstavljaju.

"Neki koji su dobili mandate na osnovu rezultata velike političke stranke u Srbiji 2016. godine, su se u međuvremenu odvojili, napravili neku grupu građana, naravno zadržali svoje mandate i kao takvi su na prethodnim izborima učestvovali na listi Dragana Đilasa. Zbunjuju narod, a ni sami oni ne znaju koga zapravo i predstavljaju, simbol im je nekakav vozić, kojim su verovatno napustili skupštinu i nisu učestvovali u daljem radu." - rekao je Vranešević.

 Ostalim odbornicima to nije smetalo da nastave rad, a kako naglašava predsednik skupštine, odbornike koji su napustili sednicu je očigledno zaboleleo to što je već na drugoj sednici skupštine veći suficit u budžetu za 82, 7 miliona dinara, čemu su doprinele i nove fabrike, nove investicije i prihod od poreza na lične dohodke građana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE