Obrenovac, 21.08.2018

Školska slava Sveti Sava obeležena u školama širom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2018
Proslavama su prisustvovali i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, a predsednik opštine Miroslav Čučković je obišao učenike škola u Trstenici, Orašcu, Maloj Moštanici i OŠ ”Ljubomir Aćimović”

Foto:lokalnenovine.rs
Školska slava Savindan, koja se proslavlja u čast Svetog Save - utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obeležena je danas u svim školama širom Gradske opštine Obrenovac  različitim svečanostima, kulturno umetničkim i muzičkim programom. Radost i vesela dečija graja, pomešana sa crkvenim pojanjem odzvanjala je sa svih strana našeg grada i okolnih sela, a deca su kao pravi domaćini slave bila na visini zadatka recitujući pesme o životu i radu Svetog Save koji nam je ostavio svevremeni zavet dobrote i milosrđa. 

Proslavama su prisustvovali i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, a predsednik opštine Miroslav Čučković je obišao učenike škola u Trstenici, Orašcu, Maloj Moštanici i OŠ ”Ljubomir Aćimović”. Čestitajući učenicima slavu, Čučković je istakao da Obrenovac pored ovoliko sjajne dece zaista ima svetlu budućnost.

– Danas smo od seoskih do gradskih škola mogli videti prepametnu decu, sjajne predstave i recitacije koje su pripremili i istinsko znanje i obrazovanje koje je suštinski neophodno za naš razvoj. Nama svi školski objekti koje gradimo postaju samo objekti ako nemamo takvu decu, ali na našu sreću, uz odgovorne prosvetne radnike, o tome ne moramo da brinemo – kazao je Čučković.

Članovi Saveta mesnih zajednica u Trstenici, Orašcu, Maloj Moštanici, Skeli su učenicima podelili slatke paketiće, dok su predstavnici Mesne zajednice Vukićevica đake obradovali edukativnim igračkama. Školsku slavu proslavili su i učenici Gimnazije, Tehničke škole i Poljoprivredne škole u Obrenovcu koji su u čast Svetog Save pripremili bogat program i na taj način poslali poruku da treba negovati tradiciju i za buduća pokolenja.

 Za učenike OŠ ”Ljubomir Aćimović” paketiće je obezbedilo preduzeće ”Elektroprivreda Srbije”.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je rekao da treba ceniti trud koji ulažu deca, roditelji i nastavnici u školi za decu sa smetnjama u razvoju OŠ ”Ljubomir Aćimović” i da im shodno tome treba pomoći. Grčić je obećao da će u saradnji sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, Sekretarijatom za obrazovanje i ministrom zaduženim za obrazovanje u najskorijem roku rešiti problem nedostatka prostora.

Obeležavanje školske slave bila je prilika da đaci sa teritorije Gradske opštine Obrenovac pokažu svoju kreativnost, a najveća inspiracija u svemu tome bili su im lik i delo Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja. Značaj obeležavanja Savindana je u tome da tradicijom sačuvamo od zaborava neke prave vrednosti koje je svima nama Sveti Sava ostavio u nasleđe.

 Požrtvovanost i prosvetiteljski rad Svetog Save osvetljava vekovima staze nauke i prosvete. Dao je  primer mladima kako treba učiti, zalagati se i  poštovati druge i širiti sveopšte dobro.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE