Obrenovac, 22.02.2019

┼ákolska slava Sveti Sava obele┼żena u ┼íkolama ┼íirom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2018
Proslavama su prisustvovali i predstavnici Gradske op┼ítine Obrenovac, a predsednik op┼ítine Miroslav ─îu─Źkovi─ç je obi┼íao u─Źenike ┼íkola u Trstenici, Ora┼ícu, Maloj Mo┼ítanici i O┼á ÔÇŁLjubomir A─çimovi─çÔÇŁ

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Školska slava Savindan, koja se proslavlja u ─Źast Svetog Save - utemeljiva─Źa obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obele┼żena je danas u svim školama širom Gradske opštine Obrenovac  razli─Źitim sve─Źanostima, kulturno umetni─Źkim i muzi─Źkim programom. Radost i vesela de─Źija graja, pomešana sa crkvenim pojanjem odzvanjala je sa svih strana našeg grada i okolnih sela, a deca su kao pravi doma─çini slave bila na visini zadatka recituju─çi pesme o ┼żivotu i radu Svetog Save koji nam je ostavio svevremeni zavet dobrote i milosr─Ĺa. 

Proslavama su prisustvovali i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, a predsednik opštine Miroslav ─îu─Źkovi─ç je obišao u─Źenike škola u Trstenici, Orašcu, Maloj Moštanici i OŠ ”Ljubomir A─çimovi─ç”. ─îestitaju─çi u─Źenicima slavu, ─îu─Źkovi─ç je istakao da Obrenovac pored ovoliko sjajne dece zaista ima svetlu budu─çnost.

– Danas smo od seoskih do gradskih škola mogli videti prepametnu decu, sjajne predstave i recitacije koje su pripremili i istinsko znanje i obrazovanje koje je suštinski neophodno za naš razvoj. Nama svi školski objekti koje gradimo postaju samo objekti ako nemamo takvu decu, ali na našu sre─çu, uz odgovorne prosvetne radnike, o tome ne moramo da brinemo – kazao je ─îu─Źkovi─ç.

─îlanovi Saveta mesnih zajednica u Trstenici, Orašcu, Maloj Moštanici, Skeli su u─Źenicima podelili slatke paketi─çe, dok su predstavnici Mesne zajednice Vuki─çevica ─Ĺake obradovali edukativnim igra─Źkama. Školsku slavu proslavili su i u─Źenici Gimnazije, Tehni─Źke škole i Poljoprivredne škole u Obrenovcu koji su u ─Źast Svetog Save pripremili bogat program i na taj na─Źin poslali poruku da treba negovati tradiciju i za budu─ça pokolenja.

 Za u─Źenike OŠ ”Ljubomir A─çimovi─ç” paketi─çe je obezbedilo preduze─çe ”Elektroprivreda Srbije”.

Vršilac du┼żnosti direktora EPS-a Milorad Gr─Źi─ç je rekao da treba ceniti trud koji ula┼żu deca, roditelji i nastavnici u školi za decu sa smetnjama u razvoju OŠ ”Ljubomir A─çimovi─ç” i da im shodno tome treba pomo─çi. Gr─Źi─ç je obe─çao da ─çe u saradnji sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom ─îu─Źkovi─çem, Sekretarijatom za obrazovanje i ministrom zadu┼żenim za obrazovanje u najskorijem roku rešiti problem nedostatka prostora.

Obele┼żavanje školske slave bila je prilika da ─Ĺaci sa teritorije Gradske opštine Obrenovac poka┼żu svoju kreativnost, a najve─ça inspiracija u svemu tome bili su im lik i delo Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja. Zna─Źaj obele┼żavanja Savindana je u tome da tradicijom sa─Źuvamo od zaborava neke prave vrednosti koje je svima nama Sveti Sava ostavio u nasle─Ĺe.

 Po┼żrtvovanost i prosvetiteljski rad Svetog Save osvetljava vekovima staze nauke i prosvete. Dao je  primer mladima kako treba u─Źiti, zalagati se i  poštovati druge i širiti sveopšte dobro.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE