Obrenovac, 23.09.2019

TREĆA SEDNICA SKUPŠTINE GO OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.07.2017.
Danas je u Sportsko-kulturnom centru, sa početkom u 09:00 časova, održana treća po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini

Foto:lokalnenovine.rs
Dnevni red je ovog puta brojao 32 tačke, i onu redovnu 33 koja podrazumeva odbornička pitanja. Nakon usvajanja istog, a u okviru skraćenog postupka, u prve tri tačke, većinom glasova je usvojen predlog o davanju saglasnosti članovima Veća Gradske opštine Obenovac Predragu Jovanoviću i Milošu Stanojeviću za obavljanje dužnosti članova privremenog saveta školskog odbora OŠ “14. oktobar” u Bariču.

Na današnjoj sednici našao se rebalans budzeta čiji su osnov uštede koje su ostvarene, kao i suficit od 233,4 miliona dinara, pre svega na osnovu zagađivača dobijena su sredstva od 79 miliona dinara,  10 miliona dinara po osnovu prometa nekretnina, po osnovu poreza na zarade od 9,4 miliona dinara i 132,4 miliona ostvarenih ušteda. Ova sredstva su raspoređena Javnim preduzećima .

Pored toga, na dnevnom redu su se našli i predlozi o prihvatanju izveštaja o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja, koju je izvršio nezavisni revizor “Dinrevizija” d.o.o., a što je prihvaćeno od strane nadzornih odbora.

Ono što će sigurno mnoge obradovati, a to je druga izmena odluke o finansiranju sporta u našoj opštini, što dalje podrazumeva dodatna ulaganja u ovu oblast. Predlog o postavljanju spomen ploče Zagorki Mićić, doktoru filozofskih nauka rođenoj u Obrenovcu se takođe našao na dnevnom redu, kao I izmena odluke o pristupanju izrade strategije za kulturu u Gradskoj opštini Obrenovac za period od 2015.-2020. godine.

Na sednici je bilo reči i o privatizaciji AD "Dragan Marković" za čiju kupovinu je zainteresovana renomirana kompanija Mitros.

Odbornici opozicije tražili su da se u dnevni red uvrsti izveštaj o problemu migranata u Obrenovcu, kao i inicijativa za postavljanje spomen ploče Aleksandru Leki Rankoviću koja je odbijena iz razloga što ne ispunjava zakonske uslove. Prema rečima zamenika predsednika opštine Miše Mitrovića izveštaj o migrantskom centru je u pripremu, biće urađen u skladu sa propisima i dostavljen. Savet za migracije svakog četvrtka razmatra ovu problematiku, preduzima mere i radi na tome da se broj migranata u centru znatno smanji.

Sve tačke dnevnog reda su glasovima većine usvojene, a redovno zasedanje naredne Skupštine se očekuje kroz tri meseca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE