Obrenovac, 24.02.2020

STRIPTIZ, KANGO, JOGA


Izvor: Milica Rašić/Miroslava Brkić,Lokalne novine | Obrenovac, 27.03.2017.
Ovako se Beograđanke pripremaju za letovanje

Foto:Printscreen
Beograđanke koje žele da odlazak na more dočekaju u formi na raspolaganju imaju čitav niz različitih aktivnosti, od aerobika i joge, do "kangu džampa" i plesa oko šipke.

Sa prvim prolećnim suncem, počele su priče o "pripremama za leto". Mart je pravi mesec da se krene sa dijetom i treninzima, a Dan žena mnogima je dobrodošao da iskoriste popust i prelome da uplate članarinu.

Ponuda sportova i aktivnosti raste svake godine, u korak sa svetskim trendovima. Opredeljenje za vrstu treninga zavisi od više faktora, od novca i vremena, do cilja koji žele da postignu - mršavljenje, zatezanje ili zabava.

- Od marta do juna je udarni period, najviše njih krene sa vežbanjem kako bi do leta imale željenu liniju. One se, u odnosu na starost, opredeljuju za adekvatan intenzitet vežbanja, a smatram da se kultura vežbanja generalno popravlja zbog sve pasivnijeg načina života - ističe Nikola Nastić, dugogodišnji fitnes instruktor.

Pored fitnesa, teretane i plivanja, većina sportskih centara sada nudi i različite programe koji uključuju ples, od trbušnog do zumbe i igranja na šipci. Beograđanke su prihvatile i jogu, akvabik, pilates, ali i borilačke veštine, sudeći prema broju objekata koji ih nude.

Da pripadnice nežnijeg pola drže do svog izgleda, potvrđuju i ženske teretane koje niču u različitim delovima grada. Među zaposlenim ženama sve su popularniji treninzi koji za manje vremena daju veće rezultate, pa je tako za vežbanje na spravi "pauer plejt" potrebno oko 15-20 minuta, ali i do 10 evra po treningu.

Studentkinje i žene koje rade po smenama sve češÄ‡e se opredeljuju i za rekreaciju koja im omogućava fleksibilan raspored treninga.

- Najviše mi odgovara da sa jednom karticom mogu da posećujem više različitih programa, od zumbe i joge, do pilatesa i aerobika. Svakog meseca uplatim 12 termina, a onda u zavisnosti od raspoloženja i vremena biram kad ću na koji otići – priča Jelena iz Zemuna.

Ovakvu uslugu uglavnom nude veći sportski centri, a cene se kreću od 2.000 za različite fitnes programe, pa do 8.000 za teretanu, bazen i saunu. Dok su jutarnji termini na većini mesta povoljniji od večernjih, građankama koje to mogu da priušte, više se isplate tromesečne, pa čak i godišnje članarine. Tako je pojedinačan trening plesa na šipci oko 1.000 dinara, četiri 2.500, a neograničen broj dolazaka 6.800 dinara.

Najskuplji su termini sa ličnim trenerom, bez obzira na to koji je vid rekreacije u pitanju, a koštaju i do 15.000 dinara mesečno.

S druge strane, oni koji nemaju novca ali imaju motivaciju, pogotovo sa prolećnim suncem, mogu trčati stazom u svom kraju i vežbati u nekoj od teretana na otvorenom.

"KENGURSKA" MANIJA

U prestonicu je pre dve godine stigla i "kengurska" manija, neobičan način vežbanja, nazvan po cipelama koje se koriste - "kangu džamps". Specijalna obuća ima posebne opruge i gumiranu nagaznu površinu, a predstavlja mešavinu aerobika, fitnesa i zumbe. Jedan trening iznosi oko 500 dinara, dok je za 12 termina potrebno 3.500 dinara.

POPUST PREKO SAJTOVA

Žene koje su spremne da svakog meseca idu u druge objekte kako bi vežbale po nižim cenama, preko sajtova koji nude popuste, mogu naći mesec dana salse za 280 dinara, teretana za 750, akvabik od 1.900…

Cena (u dinarima) za 12 termina

Aerobik i pilates 1.000 – 3.000

Teretana 1.500 – 3.500

Ples 2.000-3.500

Plivanje i akvabik 3.100-4.200

Kangu džamp 3.500

Joga 2.800-5.000

Trbušni ples 2.000-3.000

Individualni treninzi 15.000

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE