Obrenovac, 19.09.2019

Prijem za prvake u Osnovnoj školi u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.08.2017.
U školske klupe Osnovne škole u Stublinama ove godine sešće 58 đaka prvaka




Ovog septembra 58 učenika prvog razreda sešće u školske klupe Osnovne škole "Živojin Perić" u Stublinama. Tim povodom stariji drugari uz pomoć svojih učiteljica i direktorke škole organizovali su svečani prijem uz prigodan program dobrodošlice za đake prvake.

Direktorka škole Biljana Obradović pozdravila je đake prvake i naglasila da će se osoblje škole potruditi da đacima pored dobrog obrazovno vaspitnog programa, stvori i pozitivnu atmosferu kako bi se deca u školi osećala prijatno i veselo.

Protekle školske godine u školi su imali velike probleme što se tiče sanitarnih čvorova usled dotrajalosti i oštećenja cevi i kompletne instalacije, a veliki problem je pravila i vlaga. Sa početkom nove školske godine taj problem je otišao u istoriju jer su đake sačekali potpuno novi, obnovljeni i funkcionalni toaleti.

"Ono što je nama bilo bitno to je da radovi koji su počeli krajem jula budu u potpunosti završeni i da prvi septembar naši školarci iz Stublina dočekaju sa novim mokrim čvorovima. Investicija od preko dva miliona dinara, mi ne sumnjamo da će se isplatiti i nadamo se da će uslovi u svim školama, u svim selima koje pokušavamo da poboljšamo, dovesti do toga da se deca i dalje upisuju kako bi nam selo i kako bi nam škole opstale." - rekao je Dragan Blažić, predsednik Komisije za obrazovanje.

Učenicima i nastavnicima Osnovne škole "Živojin Perić" u Stublinama srećan početak školske godine poželeo je i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

"Mi smo se kao opština trudili, da sve opštinske škole, bilo da su u pitanju osnovne ili srednje budu lepe, uređene, čiste i bezbedne. Njihovo je samo da uče, da slušaju svoje nastavnike i da shvate da je znanje jedina stvar koju im niko ne može uzeti. Mi smo spremili i ove godine besplatna zimovanja i letovanja za sve osnovce, besplatne programe sporta za sve osnovce, besplatno letovanje u inostranstvu za najbolje maturante i sve će te programe moći da koriste kao i njihove prethodne generacije. Ti programi su nešto na šta smo mi kao opština jako ponosni i što ćemo gajiti kao tradiciju."- rekao je Čučković.

Polazak u prvi razred je nešto od čega imaju tremu i deca i roditelji, ali i nešto što se pamti celog života. Mališani iz Stublina su svoje đačko doba započeli na najlepši mogući način, uz pesmu, igru i smeh i neka ih to prati tokom celog školovanja.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE