Obrenovac, 28.05.2020

NOVA PRAVILA ZA STARIJE OD 65


Izvor: Kurir.rs/Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 05.05.2020.
Evo da li će im biti zabranjeno kretanje i kada se ukine policijski čas

Foto:Ana Paunković


Vanredno stanje u Srbiji biće ukinuto u sredu, najavio je predsednik Aleksandar Vučić, a od četvrtka 7. maja prestaje i policijski čas.

Ova odluka za naše starije sugrađane kojima je bilo zabranjeno kretanje tokom vanrednih mera u borbi s koronom znači prestanak te zabrane.

Kako je objasnila prof. dr Darija Kisić Tepavčević, član državnog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, struka i dalje preporučuje starijima da se paze, manje kreću, drže distancu.

- Neki su zaboravili da je paralelno sa uvođenjem vanrednog stanja proglašena epidemija od velikog javnog zdravstvenog značaja. Samo proglašenje epidemije, što se nije desilo mnogo puta u istoriji, znači da postoje mogućnosti da se uvode određene mere za kategorije ljud koji su pod najvećim rizikom. To znači da bi se praktično mogla zadržati, u zavisnosti od epidemiološke situacije, većina mera. Ali neće biti zabrane, biće samo stručna preporuka, sa tačno obrazloženim razlozima zbog čega je to tako - objasnila je prof. dr Kisić Tepavčević.

Ona je rekla i da je nezahvalno predviđati kada će prestati da se pojavljuju novooboleli od korona virusa, jer sve zavisi od toga kako se stanovništvo ponaša, kao i od vremenskih prilika.

- Potrebna je čitava kombinacija faktora spoljašnje sredine, ali svakako da toplog vremena ide na ruku u borbi protiv virusa - zaključila je Kisić Tepavčević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE