Obrenovac, 04.06.2020

ŠTA JE ISTINA?


Izvor: Alo,Lokalne novine | Obrenovac, 17.06.2017.
Da li vam za ulazak u Crnu Goru treba pasoš ili ne?

Foto:Profimedia
Pojavila se informacija da građani Srbije u Crnu Goru od noćas mogu da uđu samo sa pasošem

U toku prepodneva pojavila se informacija da crnogorski MUP i carinici sa granice vraćaju sve naše turiste koji su na letovanje, kao i dosad, krenuli sa ličnom kartom i zdravstvenim knjižicama za svoju decu.

U Graničnoj policiji Srbije danas je rečeno da zasad nemaju informacije da srpske turiste vraćaju sa crnogorske granice jer su na put pošli bez pasoša za sebe i decu, kao i da im se dosad niko nije žalio zbog navodnog vraćanja sa crnogorske granice.

U MUP-u Crne Gore uveravaju da državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Crne Gore samo sa ličnom kartom.

"Informišemo javnost da državljani Srbije mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da je deci starosti do 18 godina, odnosno maloletnim licima koja putuju sa trećim licem, potrebna pisana i overena saglasnost roditelja.

"Osim toga, prilikom prelaska granice, bilo da putuju u pratnji roditelja ili trećeg lica, maloletna lica koja ne poseduju ličnu kartu ili putnu ispravu potrebno je da sa sobom imaju izvod iz registra rođenih ili zdravstvenu knjižicu", poručili su iz resornog ministarstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE