Obrenovac, 14.11.2019

Održana sednica Štaba za vanredne situacije


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2019.
U dežurstvo uključene sve mesne zajednice, sva preduzeća i njihova mehanizacija

Foto:lokalnenovine.rs
U zgradi Gradske opštine Obrenovac danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je tema bila stanje na rekama povodom najavljenih obilnih padavina.

Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije, rekao je da je na snazi oprez i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Želimo da se monitoring u svim opštinama podigne na najviši nivo, da se stanje prati 24 časa. U naredna dva dana očekujemo padavine većeg inteziteta gde očekujemo da će pasti između 30 i 40 litara na teritoriji Grada Beograda, a u svih 5 dana koliko će trajati kišni period očekujemo padavine između 70 i 90 litara", objasnio je Milošević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac i komandant štaba Miroslav Čučković napomenuo je na sednici da su najavljene padavine 4 puta manjeg inteziteta u odnosu na 2014. godinu.

"Bez obzira na to, uspostavili smo dežurstva narednih 5 dana, 24 časa gde su uključene sve mesne zajednice, sva preduzeća i njihova mehanizacija kao i faktori civilne zaštite. Pratićemo zajedno stanje sa štabovima iz okolnih mesta iz Koceljeve, Uba, Lajkovca, Lazarevca, LJiga i Valjeva i tako biti informisani o svim slivovima koji prilaze Obrenovcu. Republički štab prati situaciju u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i blagovremeno ćemo obaveštavati stanovištvo i preduzimati sve potrebne mere. Sve četiri tačke koje su bile problematične 2014. godine i probijene, svi vodotoci koji prilaze tim tačkama su daleko ispod nivoa bilo kakve opasnosti", kazao je Čučković.

On je najavio dodatno praćenje situacije u Crljanima gde se svake jeseni i proleća prati stanje nebranjenog dela Obrenovca, odnosno Konatica, Poljana i Draževačkog luga.

Čučković je ovom prilikom podsetio da postoji u Baričkoj reci jedna prepreka koja može izazvati veći problem i naglasio da je izdato naređenje da se ta prepreka u toku popodneva ukloni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE