Obrenovac, 06.07.2020

Uklanjanje satanističkih simbola i grafita u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.01.2019.
'Ostaćemo budni nad slučajem koji je potresao ne samo Obrenovac, nego i celu Srbiju', poručuje Čučković

Foto:@Cuckovicm




Javno komunalno preduzeće "Obrenovac" započelo je danas akciju uklanjanja satanističkih simbola i grafita u dvorištu Tehničke škole u Obrenovcu, kao i na spomenicima u parku kod Gerontološkog centra. Akcija se sprovodi po nalogu predsednika Gradske opštine Obrenovac i Komunalne inspekcije.

Nakon što su neposredno pred Novu godinu, uhapšeni mladić i devojka koji su objavili snimak ubijanja psa u Obrenovcu, non-stop ponavljajući dve reči – “kefo zote”, simboli te satanističke grupe primećeni su na nekoliko lokacija, rekla je direktorka škole Rajka Babić.

Ona je napomenula da je škola dobro obezbeđena, ali se problem javlja nakon nastave.

"U 20.00 časova se zaključavaju škola i sve kapije, imamo visoku ogradu koju su pre 3 godine na praktičnoj nastavi naši učenici popravili, ali vidi se da lica nalaze način da uđu u dvorište. Grafite smo primetili oko Nove godine, ali možda ih ne bismo ni zapazili da nam preko društvenih mreža nije skrenuta pažnja na to kako oni izgledaju" rekla je direktorka Rajka Babić.

Zahvaljujući specijalizovanoj mašini, radnici JKP-a mogu da vrate stari izgled površinama na kojima su, pre njene upotrebe, bili ispisani grafiti.

"Iskoristili smo današnji lep dan da našu multifunkcionalnu mašinu koja služi za održavanje saobraćajnica, trotoara i behaton ploča izvezemo iz hangara i počnemo da peremo. Danas smo na insistiranje predsednika opštine angažovani na čišćenju grafita. Mi ćemo dobiti nalog kome da uputimo račun za današnje angažovanje mašine čiji je radni sat veoma skup", kazao je direktor tog preduzeća Slavko Berić.

On je naglasio da kazne moraju biti strože, kao i da će preduzeće biti na raspolaganju da se to u budućnosti svede na minimalnu meru i da grad bude čist i lep kao što Obrenovčani zaslužuju.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom je objasnio da je inicijalna istraga pokazala da je ovaj zločin počinilo jedno lice.

"To lice je privedeno pravdi, ali mi ćemo ostati budni nad slučajem koji je potresao ne samo Obrenovac, nego i celu Srbiju. Dokaz koliko jedan pojedinac može da nanese štete svome gradu je upravo ovaj čin. Jedna osoba je išarala kompletno dvorište srednje tehničke škole, išarala je Ulicu Kralja Petra Prvog, kao i niz spomenika po Obrenovcu i mi smo danas krenuli u akciju uklanjanja tih grafita i skaradnih simbola", rekao je Čučković i dodao da akcija nije mogla ranije da bude pokrenuta zbog nepogodnih vremenskih prilika.

"Naš Savet za brigu o mladima i deci će nastaviti svoj rad i apsolutno će zadatak biti pomno praćenje aktivnosti učenika. Ovaj čin je napravilo lice starije od 18 godina, ali je važno da se mlade generacije prate i budu pod nadzorom stručnih lica, kako Centra za socijalni rad, svojih nastavnika, roditelja i pedagoga, da to bude jedna sveobuhvatna društvena akcija koja će doneti rezultat", poručio je Čučković.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE