Obrenovac, 19.06.2019

SPREMAJTE KOFERE BEZ STRAHA


Izvor: Telegraf,Lokalne novine | Obrenovac, 14.10.2018.
Od sledećeg letovanja dobijaćete papir koji vas štiti od prevara turističkih agencija

Foto:Profimedia
Oko 7.000 turista prevarenih ovog leta dobilo je odštetu od 70 do 100 odsto uplaćene sume. Nadležni obećavaju da će od sledeće godine oni koji ostanu bez letovanja dobijati nazad sav novac koji su dali na aranžmane.

Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, objasnio je za TV Prva da procenat koji je isplaćen zavisi od toga da li ukupna potraživanja prelaze 300.000 evra koliko iznosi masa iz koje se novac isplaćuje.

- Ukoliko su potraživanja veća, onda se srazmerno smanjuje procenat. Rasporedi se ukupna suma na sve koji je potražuju. Ali, ovo pokazuje da sistem nije savršen i zato ćemo od sledeće sezone da se potrudimo da u ovakvim slučajevima svi turisti budu potpuno obeštećeni - kaže Seničić.

Tako će od sledeće godine turističke agencije svakom putniku morati da daju garanciju putovanja sa uputstvima kako da je aktiviraju. U suprotnom, agencija će biti kažnjena sa pola miliona dinara.

Ovim dokumentom se, pored vraćanja novca u roku od 15 dana, putnicima obezbeđuju i troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka, kao i sva nastala nužna potraživanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE