Obrenovac, 21.09.2019

160 RADNIH MESTA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2017.
Uskoro konkurs za sudijske pripravnike

Foto:Marina Lopičić
Ministarstvo pravde će uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika, koji bi trebalo da počnu sa radom do kraja 2017. godine, najavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

Govoreći na otvaranju Godišnjeg savetovanja sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji, Kuburović je ukazala da će taj konkurs biti ujedno i prvi tog tipa u poslednje tri godine.

Konkurs će, kako je pojasnila, biti raspisan povodom početka primene novog Pravilnika o postupku prijema sudijskih pripravnika, na osnovu Zakona o uređenju sudova, a koji će u narednim danima biti objavljen u Službenom glasniku.

Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o popunjavanju izvršilačkih radnih mesta u sudovima, u delu koji se odnosi na

prijem sudijskih pripravnika, ukazala je ministarka.

"Očekujem da ćemo i tokom 2018. godine moći da sprovedemo još jedan konkurs radi jačanja stručnih kapaciteta sustva", istakla je Kuburović.

Ministarka pravde je dodala i da je ministarstvo u cilju ubrzanja sudskih postupaka i njihovog poboljšanja otpočelo realizacija projekta "Elektronska razmena podataka između pravosudnih i drugih državnih organa", koji će pravosudnim organima omogućiti pristup registrima drugih državnih organa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE