Obrenovac, 25.08.2019

Svečana akademija povodom stogodišnjice oslobođenja Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2018.
Sreda, 31. oktobar sa početkom u 11.00 časova u Sokolskom domu u Obrenovcu

Foto: Promo
U sredu, 31. oktobra sa početkom u 11.00 časova u Sokolskom domu biće održana svečana akademija povodom stogodišnjice oslobođenja Obrenovca u Prvom svetskom ratu.

Nakon obraćanja biće održan prigodan kulturno umetnički program u realizaciji Centra za očuvanje tradicije i kulture ”TENT”. U Sokolskom domu će biti postavljena izložba Biblioteke ”Vlada Aksentijević” ”Mali Posavac u Velikom ratu”. Izložba prikazuje ličnosti i događaje iz Obrenovca i okoline tokom Velikog rata 1914-1918. godine i predstavlja deo zavičajnog odeljenja Biblioteke. Obuhvata foto-dokumetarni materijal, odlikovanja, delove vojničke opreme, dnevničke zapise naoružanja učenika, kao i pregled svih spomeničkih obeležja iz ovog perioda. Poseban deo postavke je posvećen nosiocima Kađarođeve zvezde. Najveći deo prezentovanog materijala prikupljen je iz privatnih kolekcija, ali i iz Vojnog arhiva Srbije i pisanih izvora.

Nakon svečane akademije, u 12.00 časova će biti položeni venci na spomeniku nosiocima Karađorđeve zvezde na Gradskom trgu.

Program realizuje Gradska opština Obrenovac u saradnji sa COTK TENT, Udruženjem boraca ratova 1990., Udruženjem potomaka ratnika 1912-1920 ”Živojin Mišić” iz Obrenovca i Bibliotekom ”Vlada Aksentijević”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE