Obrenovac, 24.02.2020

JEZIVI PODACI


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.05.2019.
Roditelji u Srbiji sve češće podvode svoju maloletnu decu

Foto:Profimedia
Proteklih meseci primetan je veći broj kriminalnih radnji i zločina protiv čovečnosti, u kojima roditelji seksualno eksploatišu svoju maloletnu decu, navodi se u saopštenju Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

Razlog je po pravilu devijantna psihološka strana počinioca, a razuman odgovor ne postoji, jer u samom startu se susrećemo sa najtežim oblikom povrede prava deteta i osnovnih ljudskih prava, konstatuje Biro u saopštenju kojim reaguje na slučajeve u kojima je primetno da roditelji sve češće podvode svoju maloletnu decu.

Poručuju da se moramo voditi kontinuiranim procesom u cilju preventivnih aktivnosti, da se takav jedan vid perfidnih radnji u velikoj meri suzbije, a pre svega to podrazumeva podizanje svesti javnosti, uz činjenicu da je odgovornost na nama kao društvenoj celini.

To podrazumeva i "konstantno alaudiranje na sve učestaliji problem seksualne eksploatacije maloletnih lica, obavezna predavanja, edukaciju mladih, dostupnost informacija, brojeva telefona gde žrtva bez obzira na godine može prijaviti svoj problem".

U saopštenju Biro napominje da era digitalnih infromacija doprinosi bržem plasiranju i radu na prevenciji, otkrivanju i prepoznavanju žrtve.

"To je jedan od načina da žrtvi, potencijalnoj žrtvi ili onome ko je spreman da prijavi kriminalno delo, ostavimo vidljiv trag kome, kako i gde da se obrati za pomoć", navode u saopštenju i podsećaju na poruku Biroa "Jedan poziv-jedna žrtva manje" i na broj telefona koji mogu pozvati 064/47-31-537, a koji je dostupan 24 sata sedam dana u nedelji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE