Obrenovac, 21.05.2019

DOBRE VESTI


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.08.2018.
Više građana će koristiti struju besplatno, a ovo su uslovi koje morate da ispunjavate

Foto:Profimedia
Na snagu su juče stupile izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, po kojima će više potrošača moći da koristi struju besplatno.

Tom Uredbom nadležni pokušavaju da najsiromašnijim građanima olakšaju procedure dobijanja besplatnih kilovata, pišu Večernje novosti.

Povećana je donja granica primanja domaćinstva prema kojoj će moći da dobijaju besplatnu struju, pa će tako jednočlano domaćinstvo na kilovate bez nadoknade moći da računa ako su mu mesečni prihodi do 14.258 dinara, za dva i tri člana limit je 20.600 dinara, za četvoročlan i petočlano domaćinstvo nešto više od 27.000, a za šetočlano ili veće domaćinstvo nešto više do 34.000 dinara.

Novina je da ove olakšice mogu da koriste i podstanari.

Ove godine besplatne kilovate dobijalo je 74.818 najsiromašnijih građana od njih 400.000. Nedavno je Ministarstvo energetike povećalo nivoe prihoda koji su postavljeni kao uslov za dobijanje olakšica u plaćanju električne energije.

Svi građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak olakšice za struju mogu da dobiju automatski. Ove godine iz budžeta je odvojeno oko 1,05 milijardi dinara za pokriće troškova kilovata i kubika koje siromašni građani dobijaju bez naknade.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE