Obrenovac, 07.07.2020

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Grčića kraju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2019.
Nastavlja se širenje vodovodne mreže u Mesnoj zajednici Stubline

Foto:lokalnenovine.rs
Početkom meseca gradska voda je stigla u domaćinstva u Nikolića kraju u Stublinama, a već danas nastavljeni su radovi na širenju vodovodne mreže u ovoj mesnoj zajednici. Dužina ulice je 300 metara, nova vodovodna mreža će biti prečnika 63 milimetra, a na nju će imati mogućnost da se priključi 10 domaćinstava u Grčića kraju.

"Nastavljamo posao na izgradnji vodovodne mreže u Stublinama, pošto smo isprojektovali sve sekundare i za to dobili građevinsku dozvolu možemo da radimo praktično jedan pravac mesečno. Naši tehnički i kadrovski kapaciteti, to jest materijal i ljudi su sasvim dovoljni da uradimo mesečno jedan sokak u ovom selu", rekao je direktor JKP Vodovod i kanalizacija Branko Matić.

Matić je objasnio da je za podnošenje zahteva za priključak potrebna građevinska dozvola ili dokaz da je završen postupak legalizacije, izvod iz lista nepokretnosti i kopija plana parcele, kao i da se priključak može dobiti na 12 mesečnih rata.

"Procenjena vrednost radova po projektu je 900 hiljada dinara, što znači da smo našem budžetu uštedeli oko 2 miliona dinara", kazao je Matić.

Milija Panić, meštanin Stublina, živi u ovom kraju više od 50 godina, a njegovo domaćinstvo se snabdeva vodom iz bunara koja je zagađena.

"Mi tu vodu koristimo jer moramo, ali gradsku vodu jedva čekamo", naglasio je Panić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović najavio je ovom prilikom da će se mreža širiti dalje ka Trifunovićima, Udovičićima i Panićima, odakle će se preći u Simeunoviće i Francusku ulicu. On je rekao da se radovi izvode po planu mesne zajednice kao i da priritet imaju starosedeoci koji dugo čekaju vodu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE