Obrenovac, 04.06.2020

Čučković u Stublinama: Nastavlja se izgradnja vodovodne mreže


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2019.
Nadležni poručuju da će biti ispravljena višedecenijska nepravda prema selima na teritoriji opštine Obrenovac koja u 21. veku nemaju vodu

Foto:@Cuckovicm
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković juče je sa svojim saradnicima obišao Mesnu zajednicu Stubline. On je u Nikolića kraju, u domaćinstvu Zorana Nikolića, najavio nastavak izgradnje vodovodne mreže u toj mesnoj zajednici.

"Sledeće nedelje, 13. juna se kreće sa radovima ka Ubu, kompletno Valjevskim putem, i to je proces koji pruža mogućnost da se vodom snabde svako domaćinstvo, da se dođe do poslednje kuće u Vukićevici, da se iz Ševara dođe do Drena i Orašca, i da se zatvori krug preko Ljubinića", kazao je Čučković.

On je u razgovoru sa meštanima naglasio da opštinsko rukovodstvo kao osnovni cilj sebi postavlja uvođenje vode, kanalizacije, gradnju puteva kao i uvođenje grejanja gde god je to moguće.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Matić rekao je da su sredstva za izgradnju obezbeđena rebalansom budžeta na poslednjoj sednici Skupštine opštine.

"Mi smo pre ovog posla isprojektovali sve sekundare u Stublinama, dobili građevinsku dozvolu i sada ćemo pokušati da u toku ove godine što više tih sporednih ulica uradimo, što sami što uz angažovanje spoljnih izvođača. U Stublinama već postoji izgrađen primar od centra sela ka Piromanu do obdaništa i nazad ka Obrenovcu do skretanja za groblje. Plan je da odvojimo sredstva i uradimo još jedan nedostajući deo primara ka Obrenovcu i sve sekundare. Sekundari podrazumevaju sve bočne sokake koji se naslanjaju na glavne ulice gde već postoji primarna vodovodna mreža", objasnio je Matić. 

On je napomenuo da su uslovi za priključenje na vodovodnu mrežu posedovanje kopije plana parcele, građevinska dozvola ili dokaz da je objekat legalizovan.

Petar Petrović, predsednik Saveta mesne zajednice, istakao je da je interesovanje za priključenje na vodovodnu mrežu veoma veliko i da preko 90 odsto meštana planira da podnese zahtev.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević poručio je ovom prilikom da će u narednih nekoliko godina biti ispravljena višedecenijska nepravda prema selima na teritoriji opštine Obrenovac koja u 21. veku nemaju vodu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE