Obrenovac, 24.06.2019

Održana sednica štaba za vanredne situacije i zimske službe


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.11.2018.
Razlog i glavna tema sednice bile su pripreme za predstojeći zimski period i rad stručno operativnih timova zimske službe

Foto:@Cuckovicm
U Gradskoj opštini Obrenovac juče je održana redovna sednica Štaba za vanredne situacije i sednica Štaba zimske službe. Sednicom je predsedavao zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović. 

"Iako je spoljna temperatura dvadesetak stepeni i iako smo relativno daleko od zime, održali smo redovnu sednicu štaba za vanredne situacije, glavna tema bila je priprema za zimski period. Vodili smo razgovore na temu spremnosti javnih preduzeća i svih subjekata koji učestvuju u poslovima zimske službe, ono što je ohrabrujuće jeste da su svi izjavili da su potpuno spremni", rekao je Mitrović.

On je napomenuo da su javna preduzeća, kao i sve druge institucije potpuno spremne da priteknu u pomoć građanima kojima je to neophodno.

"Sledeće nedelje će JKP ”Vodovod i kanalizacija” menjati bitne ventile, očekujemo manje prekide u snabdevanju vodom, ali je to jako važno za sistem. I naše komunalno je spremno i za redovna i vanredna čišćenja, takođe i JKP ”Beogradput”, Dom zdravlja, spremni smo i za eventualni prevoz ugroženih lica u gerontološki centar, Elektro distribucija je spremna, crveni krst, socijalni rad, policija i vatrogasna jedinica", dodao je Mitrović.

Kao i svake zimske službe, Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca se u prethodnom periodu bavilo pripremnim radovima, pri čemu je sačinjen operativni program održavanja nekategorisanih puteva na području Gradske opštine Obrenovac.

"Mreža nekategorisanih puteva u Obrenovcu je ogromna, ukupna dužina je oko 1480 kilometara i upravo su zbog toga u planu i programu održavanja nekategorisanih puteva u zimskim uslovima sačinjeni prioriteti. Mreža je podeljena u tri prioriteta, putevi prvog prioriteta su uglavnom putevi koji su asfaltirani i putevi čija geometrija, odnosno širina saobraćajnica, dozvoljava da vozilo sa zimskom opremom, to jest, posipačem i raonikom može da uđe u tu saobraćajnicu i da može da se okrene. Drugi prioritet su putevi koji uglavnom nisu asfaltirani i treći su sporedni putevi. U zavisnosti od intenziteta snežnih padavina tako ćemo se i ponašati", kazao je Goran Ćirić iz Javnog preduzeća za izgradnju i naglasio da, kao i do sada, očekuju veliku pomoć i saradnju sa članovima saveta mesnih zajednica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE