Obrenovac, 03.04.2020

Veštačka staza za rekreativno penjanje u Zabranu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.12.2019.
Nova zanimacija za najmlađe u omiljenoj izletničkoj šumi svih Obrenovčana

Foto:Printscreen
Koliko su vešti, izdržljivi i snažni, deca i mladi moći će da provere na veštačkoj steni za rekreativno penjanje koja je postavljena u izletničkoj šumi Zabran.

"Zabran je biser Obrenovca, svi Obrenovčani često posećuju Zabran i uživaju u njegovim lepotama. Neprestano pokušavamo da unapredimo ovaj prostor, uvodimo nove sadržaje, jedan od sadržaja je upravo veštačka stena koja je namenjena svim građanima, a posebno deci", rekao je Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Andrić se osvrnuo i na pešačko-biciklističku stazu u dužini od 10 km, koja se prostire u obliku prstena oko Zabrana.

"U narednom periodu u toku je izrada projektne dokumentacije za „Avantura park“ koji ćemo imati u sledećoj sezoni. Nastavićemo da unapređujemo forland, imaćemo zonu sa besplatnim internetom, kao i nove ležaljke čime se nadamo da ćemo upotpuniti ponudu Zabrana i dovesti što više posetilaca", dodao je Andrić.

Poziv Obrenovčanima da dođu u Zabran i u poznaju se sa novitetima, uputio je i Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

"Naročito smo ponosni što možemo u kontinuitetu da upotpunimo rekreativne i sportske sadržaje na teritoriji naše opštine. Ovog puta imamo mogućnost da kroz veštačku stenu građanima obezbedimo dodatnu rekreaciju, kao i da u narednom periodu imamo mogućnost za nastavak ovakve vrste izgradnje, kako bi ova disciplina bila što značajnija za sve građane", kazao je Stanković.

Predsednik opštine Miroslav Čučković ističe da mu je izuzetno drago što se vidi velika radost kod mališana povodom ovih sadržaja, kao i novogodišnjeg lavirinta koji je postavljen na Trgu, gde ljudi imaju novu vrstu ugođaja u svom gradu.

Osim toga, on je napomenuo da su svuda postavljene sigurnosne kamere, te zamolio i apelovao na građane da ne uništavaju sadržaje za najmlađe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE