Obrenovac, 29.02.2020

Poljoprivrednici upoznati sa subvencijama za 2019. godinu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.04.2019.
Sekretarijat za privredu Grada Beograda objavio je četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima

Foto:lokalnenovine.rs
Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Beograda za 2019. godinu Sekretarijat za privredu Grada Beograda objavio je četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

Obrenovčani su se sa programom upoznali kroz prezentaciju koja je sinoć održana u prostorijama Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac".

O svim nedoumica vezanim za podnošenje zahteva poljoprivrednici su mogli da razgovaraju sa predstavnicima Sekretarijata, Ministarstva poljoprivrede, Savetodavne stručne službe ”Mladenovac” i Gradske opštine Obrenovac.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, objasnio je da je iznos subvencije do 80 odsto.

"Jedini problem koji će se sigurno prevazići uz pomoć banaka je da ceo iznos mora da se plati odmah, a nakon otprilike dva meseca, proći će procedura i biće izvršen povraćaj sredstava", kazao je Mitrović.

U odnosu na prethodne godine, ove godine je izdvojeno 10 puta više sredstava za pomoć poljoprivrednicima i to u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva i za mehanizaciju.

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu možete pronaći ovde.

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu možete pronaći ovde.

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu možete pronaći ovde.

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu možete pronaći ovde.

Rok za podnošenje dokumentacije je 25. april, a svi zainteresovani poljoprivrednici se za pomoć pri popunjavanju zahteva mogu obratiti službenicima u Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac (Karađorđeva br. 6)

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE