Obrenovac, 20.01.2020

ŠUME TREBA DA POSTOJE I POSLE PRAZNIKA:


Izvor: espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2019.
PRETE VAM KAZNE

Foto:Dado ─Éilas


´╗┐

Najavljene visoke temperature za predstoje─çe praznike, kao i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova, veoma ─çe pogodovati nastanku šumskih po┼żara

Iz Uprave za šume Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apeluju na gra─Ĺane, da se pri odlasku u prirodu tokom prvomajskih praznika odgovorno ponašaju, odnosno da ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi ukoliko ta mesta nisu za to predvi─Ĺena (vidno obele┼żena) i obezbe─Ĺena, kao i da ukoliko uo─Źe vatru-po┼żar odmah obaveste MUP Republike Srbije-Sektor za vanredne situacije (telefon broj 193), odnosno najbli┼żu šumsku upravu.

- Napominjemo da je odredbama ─Źlana 47. Zakona o šumama zabranjeno paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume, izuzev na mestu koje je samo za tu namenu odre─Ĺeno, ure─Ĺeno i vidno obele┼żeno, a odredbom ─Źlana 22. stav 1. ta─Źka 8. Zakona o divlja─Źi i lovstvu zabranjeno je paljenje korova, strnjika, trstika, trave i drugog rastinja u lovištu - piše u saopštenju.

Najavljene visoke temperature za predstoje─çe praznike, kao i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova, veoma ─çe pogodovati nastanku šumskih po┼żara u narednom periodu, a kao što je poznato, prema statisti─Źkim pokazateljima, u 98 odsto slu─Źajeva njihov uzrok je ljudski faktor, odnosno nepa┼żnja, nemar ili namerno paljenje.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE