Obrenovac, 28.05.2020

U Rvatima održana sednica Veća (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.02.2019.
Rukovodstvo Gradske opštine iznelo je podatke o realizovanim aktivnostima, ali i onim koje ovu mesnu zajednu očekuju u narednom periodu

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Rvati danas je održana šesta sednica Veća Gradske opštine Obrenovac. Susret rukovodstva opštine sa Savetom mesne zajednice iskorišćen je kako bi bio obavljen razgovor o rešavanju svih tekućih problema.

Članovi Veća Gradske opštine Obrenovac i direktori lokalnih javnih preduzeća izneli su sve podatke o aktivnostima koje su u prethodnom periodu realizovane na teritoriji Mesne zajednice Rvati, a koje se tiču javne rasvete, rekonstrukcije toplifikacione mreže, čišćenja divljih deponija, uređenja kanala, asfaltiranja puteva i drugih pitanja.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je ova sednica još jedna u nizu onih koje se održavaju sa ciljem da se građani bliže upoznaju sa radom opštinskog Veća.

On je istakao da se u Rvatima odvijao značajn broj aktivnosti kao što su asfaltiranja, nova rasveta i nova pešačka staza u naselju Rojkovac, ali je i najavio mnogo radova od kojih su najvažniji uređenje kanala Kupinac i izgradnja parking mesta u Ulici Kralja Milana.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine, istakao je koliko je to preduzeće bilo aktivno u ovoj mesnoj zajednici u prethodnom periodu i podsetio na rekonsktukciju i izgradnju igrališta na Rojkovcu, u Sava naselju, Gaju I, Gaju II kao i u Vlaškoj bašti. Osim toga, Andriće je podsetio i na sadnju drvoreda.

Direktor JKP ”Toplovod” Boris Ivković rekao je da je to preduzeće u prošloj investicionoj godini u Rvatima izvodilo radove vredne 35 miliona dinara, koji su se odnosili na sanaciju i rekonstrukciju. On je napomenuo da je i za tekuću godinu planirano 35 miliona dinara za radove na sanacijama i izgradnji nove mreže u Rvatima.

Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, objasnio je da u Rvatima, 90 odsto putne infrastukture pripada Gradu Beogradu i Sekretarijatu za saobraćaj, tako da je posao tog preduzeća uglavnom bio baziran na izgradnji javne rasvete.

"Ono što nam je zadatak u ovoj godini je da nastavimo deo posla u sklopu OŠ ”Jefimija” i da izađemo u susret samoj školi da na tom delu popravimo javnu rasvetu. Predstoji uređenje kanala Kupinac, svi radovi u dužini od kilometar će biti završeni tokom ove godine, a uz put i kanal ćemo izgraditi novih 40 parking mesta. Sve ostalo što dalje budemo radili u saradnji sa mesnom zajednicom, a odnosi se na deo nekategorisanih puteva, posebno na deo puta u zaleđini novog groblja, gde nam je zadatak da uredimo taj deo puta sa novim osvetljenjem, jer znamo sigurno da će direkcija za građevinsko zemljište grada Beograda ove godine izvršiti proširenje novog groblja", kazao je Marošanin na sednici Veća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE