Obrenovac, 05.10.2022

Svetosavska akademija u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2020.
Igrokazom, recitalima i pesmama u SKC-u obeležen je praznik posvećen Svetom Savi

Foto:lokalnenovine.rs
U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac", u organizaciji Crkvene opštine, Osnovne škole "Živojin Perić" iz Stublina i Poljoprivredno-hemijske škole, upriličena je Svetosavska akademija. Kao i prethodnih godina, Obrenovčani su u velikom broju prisustvovali centralnoj manifestaciji obeležavanja Savindana.

Svečanosti su doprinele i izvedbe crkvenog hora "Sveti Joakim i Ana", a tokom večeri besednik je bio doktor Predrag Komatina, naučnik na Vizantološkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti.

"Sve to govori o ozbiljnosti organizacije i onome što mi smatramo da je dug ovoga grada i crkve, škola svih, da se na ovaj način odužimo Svetom Savi priređivanjem duhovne akademije, gde se sabiramo svi i to bude kruna proslave Svetog Save, ovde u Posavini", rekao je Slobodan Ilić, arhijerejski namesnik posavski.

Učenici recitatorske sekcije Poljoprivredno-hemijske škole pesmama brojnih autora osvrnuli su se na lik i delo Svetog Save, dok su učenici OŠ "Živojin Perić" spremili dramski prikaz odlaska mladog princa na Svetu goru.

"Velika je čast što su i naši učenici bili učesnici u pripremanju Svetosavske akademije. Oni su predstavili dramsko delo škole, tačnije delo koje je napisala naša bibliotekarka Ana Bujić, poznata obrenovačka spisateljca, a učenici i nastavnici su to pripremili prvi put za širu javnost", kazala je Biljana Obradović, direktorka Osnovne škole "Živojin Perić" iz Stublina.

Prisutne Obrenovčane svojim numerama pozdravila je i Dragica Radosavljević Cakana.

Podršku manifestaciji pružili su Gradska opština Obrenovac i Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar "Obrenovac".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE