Obrenovac, 10.12.2018

Skladište za privremeno zbrinjavanje otpada


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.01.2018.
Prvo u nizu onih koji će se graditi u blizini obrenovačkih elektrana...

Foto:tent.rs
Na lokaciji termoelektrane „Nikola Tesla A“ uskoro će biti završena izgradnja skladišta za privremeno zbrinjavanje otpada. Ovaj objekat će omogućiti pravilno razdvajanje, razvrstavanje, skladištenje otpada i finalno zbrinjavanje u skladu sa zakonskim propisima.

Na prostoru od gotovo dva hektara površine, u delu kompleksa „TENT A“, udaljenom oko 30 metara od deponije uglja i oko 250 metara od postojeće deponije pepela, već sada je izgrađeno nekoliko objekata. U njima će se odlagati sve vrste opasnog i neopasnog otpada, nastalog u procesu proizvodnje i tokom remontnih radova. Razvrstan otpad biće privremeno skladišten u posebne boksove, meren na ulazu i izlazu, čime će se voditi evidencija o količinama.

Skladište otvorenog tipa za otpad koji nije opasan biće ograđeno žicom, dok će prostor za smeštaj opasnog otpada po bočnim stranama biti obložen fasadnim „sendvič“ panelima.

Oba objekta su od po 1000 kvadratnih metara.

Na ovoj lokaciji je već postavljena kompletna hidrantska i kanalizaciona infrastruktura, asfaltirana je unutrašnja saobraćajnica oko objekta i betoniran je plato. Graditeljsta slika skladišta biće upotpunjena i uramljena žičanom ogradom visokom 1,5 metara, kojom će čitav kompleks biti ograđen, a kasnije i pošumljen po obodnim delovima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE