Obrenovac, 09.07.2020

Započeti pripremni radovi na izgradnji tržnog centra


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2019.
Tržni centar koji gradi kompanija RC REINVEST prostiraće se na površini od 15 hiljada metara kvadratnih

Foto:lokalnenovine.rs
U Ulici Kralja Aleksandra prvog, preko puta spa centra, danas su započeti radovi na prvoj fazi kabliranja dalekovoda za izgradnju novog tržnog centra. Naime, u sklopu ovih radova izmestiće se tri dalekovoda koji trenutno smetaju izgradnji. Završetak radova očekuje se do 1. septembra kada će se steći uslovi za izgradnju tržnog centra.

Tržni centar koji gradi kompanija RC REINVEST prostiraće se na površini od 15 hiljada metara kvadratnih, a u njemu će svoje radno mesto moći da nađe minimum 100 Obrenovčana.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović potvrdio je da će otvaranje ovog velikog gradilišta uposliti veliki broj firmi iz Obrenovca.

"Investitori iz Češke su u stalnom kontaktu sa nama i izrazili su želju da obrenovačke firme učestvuju u radovima. Ne mislim samo na građevinu, već i na stovarišta, na restorane koji će snabdevati radnike, sve je to važno za našu malu privredu. Sa druge strane, Obrenovcu je otvaranje ovakvog objekta potrebno, jer zdrava konkurencija uvek doprinosi višem kvalitetu robe i usluga, ovde neće biti samo butici, biće verovatno i jedan mega market, restorani i kafići", rekao je Jovanović.

Vesna Đoković, načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno građevinske poslove, kazala je da je procedura izdavanja građevinskih dozvola duže trajala. Ona je napomenula da uskoro sledi izmena statuta grada Beograda, koji će opštini dati veća ovlašćenja u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, što, po njenom mišljenju, znači da će ovakvi objekti u budućnosti brže dobijati građevinske dozvole.

"U suštini svi veliki i ozbiljni gradovi imaju na ulasku u grad ovakvu vrstu objekata, to se može videti na izlasku iz Šapca ka Loznici, na ulasku u Kraljevo, na ulasku u Vršac, u Užicu, svuda gde je ova kompanija napravila svoje objekte. Potpuno identičan objekat se nalazi u Rakovici, tako da će ovde biti zastupljeni brendovi koji se mogu videti u tržnim centrima u Beogradu", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska radova.

On je naglasio da će se dobijanjem novog tržnog centra upotpuniti ambijentalna celina na ulasku u Obrenovac.

"Imaćemo priliku da naš kompleks upotpunimo, uz novi akva park, rekonstruisan banjski kompleks, rekonstruisan hotel, imaćemo bazene pored ”Cevke” sa dodatnim tuševima, teretanom, a najvažnije je da ćemo imati novi izlazak iz Dudova. U sklopu izgradnje tržnog centra biće urađena i nova saobraćajnica koja će spojiti naselje Dudovi iz Ulice Braće Jugovića do Ulice Kralja Aleksandra prvog", kazao je Čučković i dodao da se otvaranje tržnog centra očekuje na proleće sledeće godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE