Obrenovac, 21.05.2019

Uređenje prostora za izgradnju OŠ ,,Ljubomir Aćimović”


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.08.2018.
Na mestu baraka nekadašnjeg preduzeća “Termoelektro”, koje se nalaze u 4. ulici u Obrenovcu biće izgrađena nova zgrada OŠ “Ljubomir Aćimović”

Foto:@CuckovicM
Osnovna škola "Ljubomir  Aćimović", koja se bavi obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju, već godinama se bori sa problemom nedostatka prostora. Gradska opština Obrenovac je našla rešenje za ovaj dugogodišnji problem. Na mestu baraka nekadašnjeg preduzeća “Termoelektro”, koje se nalaze u 4. ulici u Obrenovcu biće izgrađena nova zgrada OŠ “Ljubomir Aćimović”, barake će biti srušene, a prostor u 4. ulici u Obrenovcu, koji je godinama bio zapušten, biće preuređen i dobiće jedan potpuno novi izgled. Novac za izgradnju nove škole izdvojiće Gradska opština Obrenovac i Ministarstvo prosvete.

-Radosna vest za sve đake, njihove roditelje i zaposlene u ovoj školi. Opština Obrenovac je ispunila svoje obećanje, lokacija je u širem centru grada i pogodna je za roditelje. Neće biti potrebe za posebnim prevozom, a značajno je i to što saobraćaj nije previše frekventan na ovom delu opštine, tako da učenici mogu biti potpuno bezbedni tokom boravka u školi – istakla je Mirjana Rakić, direktorka OŠ “Ljubomir Aćimović”.

Gradska opština Obrenovac pored rešavanja ovog problema, uporedo radi na uređenju svih zapuštenih javnih površina i poboljšanju komunalne infrastrukture. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se na ovaj način rešava višegodišnji problem svih učenika OŠ ,,Ljubomir Aćimović”, a da se novo lice Obrenovca upravo ogleda u uklanjanju zgrada koje su ružile izgled grada i bile potpuno nebezbedne, poput zgrade starog Suda i zgrade Centra za socijalni rad kod autobuske stanice.


"Izgradnja fiskulturne sale u Skeli je odmakla i zahvaljujući sredstvima EU uskoro počinjemo izgradnju sale u Zvečkoj, nama sada ostaju još dva objekta za osnovno i srednje obrazovanje koji su značajni za razvoj Obrenovca. Prvi je objekat OŠ ,,Ljubomir Aćimović” koji će se graditi na ovom prostoru i objekat internata poljoprivredne škole koji će omogućiti boravak deci sa sela. Na taj način trudićemo se da mladi ostanu u svom gradu. Ovo je jedan od najlepših placeva u Obrenovcu i stanovnici zgrade koju je donirao Dejan Stanković i ostali meštani ovog dela grada u narednom periodu imaće jedan uređen prostor u svojoj okolini. Mi smo kao opština uložili 80 miliona dinara u rekonstrukciju toplovoda i nova magistrala je upravo napravljena za nove namene. Sve ove barake imaju nalog za rušenje i one predstavljaju prošlost na ovom prostoru. Sve porodice su zbrinute u zgradi koju je izgradio Dejan Stanković, posle poplave. Dok nismo dobili sredstva za izgradnju škole napravili smo dogovor sa stanovništvom da koriste te barake kao prostor za ostave. Dali smo rok svim građanima da te svoje stvari sklone i da u naredna dva meseca završimo ovaj posao i da ovde izgradimo park i novu školu." - rekaoa je predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković.

 Posao rušenja i čišćenja ovog dela opštine obaviće Javno komunalno preduzeće Obrenovac, na osnovu naloga izdatog od strane Odeljenja za inspekcijske poslove.


"Drago nam je da smo na lokaciji na kojoj će se graditi škola. Sve javne površine koje se uređuju na prostoru opštine deo su naše nadležnosti sa celokupnom mehanzacijom kojom raspolažemo." – istakao je direktor JKP ,,Obrenovac” Zoran Lapčević.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE