Obrenovac, 28.02.2020

Vuk Todorović i Slavko Gak u poseti Tehničkoj školi


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.10.2019.
U Tehničkoj školi izvode se završni radovi na uređenju sportskog terena i dvorišta škole

Foto:Printscreen/lokalnenovine.rs
Danas su Tehničku školu u Obrenovcu obišli naš sugrađanin i reprezentativac Srbije u odbojci Vuk Todorović i Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda.

U toj školi su u toku završni radovi na uređenju sportskog terena i dvorišta škole. Na inicijativu Učeničkog parlameta ove škole, kompletan prostor od gotovo 2,5 hiljade kvadrata se trenutno asfaltira i u sklopu njega će biti uređeni košarkaški, rukometni i odbojkaški teren.

Gak je istakao da danas ne postoji ni jedna škola na teritoriji grada Beograda koja je u blokadi.

"Bilo je škola koje su preko 10 godina bile u blokadi, to nas je sprečavalo da upravo ovakve stvari radimo i investiramo u obnovu osnovnih i srednjih škola. Jedna od tih škola je i ova. Uložili smo oko 40 miliona dinara da bismo sve škole izvukli iz blokade, konkretno za ovu školu je izdvojeno preko 20 miliona dinara da se taj problem reši", kazao je Gak i dodao da će grad Beograd i u narednom periodu nastavljati da isplaćuje na ime oštećenog 30 000 dinara na mesečnom nivou.

"Sledeće godine smo planirali da uložimo novih 22 miliona dinara u sređivanje stolarije i fasade na ovoj školi", rekao je Gak.

On je ovom prilikom najavio da će u narednih par meseci početi izgradnja dva nova vrtića na teritoriji Obrenovca, jedan u Bariču drugi u Belom Polju.

"Pokazujemo, napokon, da smo danas, posle 2012. godine kada je situacija u gradskom budžetu bila katastrofalna, kada se za dečiju zaštitu i obrazovanje izdvajalo svega 86 miliona dinara, u situaciji da imamo 200 miliona evra. Zbog te povoljne situacije možemo da ulažemo u nove objekte i stvaramo nove kapacitete", istakao je Gak.

Obrenovčanin Vuk Todorović, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u odbojci, poklonio je predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću dres reprezentacije i zahvalio se na pozivu.

"Jako sam srećan što se ovakve stvari dešavaju. Kao bivši učenik ove škole postizao sam zapažene sportske rezultate. Bili smo prvaci Srbije i 2014. godine smo sa školom otišli na evropsko prvenstvo u Portugalu. Zato se nadam da će neke nove generacije imati mogućnosti da postižu zapažene sportske rezultate", rekao je Todorović.

"Danas je velika čast ugostiti velike šampione. Ponosan sam što Slavko Gak kao sekretar i nekadašnji šampion u vaterpolu i naši sugrađani, evropski šampion Vuk Todorović i generalni sekretar odbojkaškog saveza Ivan Knežević, koji je zajedno sa mnom bio učenik ove škole, imamo priliku da zajedno gledamo kako naš grad raste. Ponosan sam i na politiku Aleksandra Vučića koja nam je ekonomskom konsolidacijom omogućila da u istom trenutku radimo i kanalizaciju i vodovod, i novi dom zdravlja i škole i dva obdaništa", izjavio je Čučković.

Direktorka Tehničke škole Rajka Babić izrazila je zahvalnost, se u ime učenika i kolektiva, na izdvojenim sredstvima za unapređenje uslova za sportske aktivnosti.

"Učenici su i ranijih godina postizali veoma dobre rezultate u sportskim aktivnostima, a možete zamisliti šta će postizati tek sada, kada budu imali mnogo bolje uslove za rad i vežbane", kazala je Rajka Babić.

Učenički parlament je na konkursu Omladinskog fonda dobio materijal i sredstva za iscrtavanje terena, međutim, pošto je teren bio u veoma lošem stanju, parlament se obratio opštini za pomoć.

"Izašli su nam u susret, radovi su pri kraju, a mi jedva čekamo da sve bude gotovo kako bismo mogli da provodimo vreme na našem novom terenu", rekla je Andrea Aleksandrov članica Učeničkog parlamenta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE