Obrenovac, 17.06.2019

JKP Toplovod dobilo novu mašinu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2018.
Iz preduzeća navode da će se i u narednom periodu raditi na razvijanju građevinske operative kao jednog zasebnog elementa u strukturi toplovoda

Foto:Printscreen
U Javno komunalno preduzeće ”Toplovod” danas je stigla nova kombinovana građevinska mašina. Ona će služiti za sve potrebe koje ovo preduzeće ima u svojim nadležnostima, a vredna je 7,6 miliona dinara.

"Predanim i velikim radom na obnovi sistema smanjili smo gubitke i oni su ove godine rekordno niski. Kupovina ovakve mašine nam omogućava, pre svega, da resurse našeg preduzeća, to jest naših građana, ne rasipamo eksterno na tendere, već da sami reagujemo u toku zime. Dakle, zimi ćemo brže i efikasnije reagovati na havarije, a leti ćemo imati više kilometara zamenjenih cevi. Podaci sa početka zime su više nego ohrabrujući i govore nam da smo na pravom putu, a to je pored širenja mreže, zamena, rekonstrukcija i sanacija postojeće mreže čime podižemo efikasnost", rekao je direktor preduzeća Boris Ivković i dodao da ova kupovina predstavlja početak razvijanja građevinske operative kao jednog zasebnog elementa u strukturi toplovoda.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, podsetio je da je ranijih godina bila praksa da javna preduzeća jedna drugima pozajmljuju mašine kad se desi havarija ili lom na cevovodu. On navodi da je opštinsko rukovodstvo uspelo da promeni taj tok i da sada gotovo sva javna preduzeća poseduju ili su u postupku nabavke nove mehanizacije.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je da će promenom Statuta Grada Beograda, Obrenovac dobiti veće nadležnosti.

"Kao član radne grupe za izradu novog Statuta Grada Beograda, želim da obavestim obrenovačku javnost da će novi statut ugledati svetlost dana do kraja godine. Nacrt koji je već izrađen definiše Obrenovac kao nezavisnu celinu u okviru Beograda, što znači da ćemo dobiti nadležnosti i nad planovima i urbanizmom i nad građevinskim dozvolama na više hiljada kvadrata, i ono što je najvažnije imaćemo potpunu nezavisnost nad našim linijskim infrastukturnim projektima. U skladu sa tim osnaživanje našeg komunalnog sistema sa novim mašinama pružiće mogućnost da opština odraguje na probleme u pravom trenutku", rekao je Čučković i najavio da će opština u narednim godinama osnažiti i Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca sa kompletom mašina za asfaltiranje nekategorisanih puteva širom Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE