Obrenovac, 20.01.2019

Predstavljen projekat sanacije i razvoja toplovodne mreže u 2018. godini (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2018.
Danas je u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“ predstavljen kompletan plan o aktivnostima predviđenim za naredni period

Foto:lokalnenovine.rs
Javno komunalno preduzeće „Toplovod“ ove godine će uložiti 80 miliona dinara u sanaciju i rekonstrukciju toplovodne mreže, a radovi će se izvoditi na šest gradilišta i pet konzuma.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da prošlogodišnja rekonstrukcija 16 kilometara mreže predstavlja najveću rekonstrukciju otkad je toplifikacija uvedena u Obrenovcu.

„Nastavljamo i u 2018. i danas predstavljamo nova područja koja će biti pokrivena mrežom i koja će biti zamenjena. Najvažnija stvar koja će biti urađena je srce sistema, a to je primar koji ide direktno od Termoelektrane do Obrenovca“, kazao je Čučković.

On se nada da će se grejna sezona uspešno završiti kako bi radovi mogli da počnu.

„Što se tiče izgradnje nove toplifikacione mreže, rekonstrukcija tih 16 kilometara je omogućila da se mreža proširi. Nova rekonstrukcija od Crne tačke ka Šapcu će omogućiti da naselje Muzička kolonija dobije grejanje. Takođe, u sledećoj godini će biti završeni radovi na primaru u Belom Polju. Što se tiče naselja Dudovi, toplotna podstanica 25 će pokriti kompletan deo u ulici Svetog Save koji je ostao nepokriven mrežom. Polako prilazimo delovima Obrenovca koji nemaju grejanje a koji se mogu sa ovim kapacitetima koje imamo pokriti“, rekao je Čučković.

Predsednik opštine smatra da je uspešnom održavanju komunalnog sistema u Obrenovcu posebno doprinelo odgovorno ponašanje svih zaposlenih u javnom sektoru.

Boris Ivković, direktor JKP „“Toplovod objasnio je da se u sigurnost i širenje mreže ulažu sredstva koja su dobijena od naplate usluga i zahvalio se građanima koji redovno izmiruju obaveze.

„Prošlogodišnji radovi na sanaciji su doveli do toga da se gubici smanje za 8 puta a to je milion dinara uštede na gubicima. To je dokaz da je ovo jedini pravi način održavanja postojećeg sistema ali i razvoja, jer bez pouzdanog sistema u postojećem konzumu ne može topla voda doći ni do budućeg konzuma. Najvažniji su radovi na nultoj magistrali, arteriji na kojoj počiva čitav sistem daljinskog grejanja i od čega zavisi 22 000 naših korisnika“, rekao je Ivković i dodao da će 80 odsto sredstava, energije i vremena biti posvećeno rekonstrukciji nulte magistrale.

On tvrdi da će najavljeni radovi tu magistralu vratiti u stanje u kojem je bila kada je ugrađena, a rok trajanja će joj biti produžen za 40 godina.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, ističe da je razvoj infrastrukture Obrenovca plod odlične saradnje sa gradskim vlastima. Kao primere je naveo prošlogodišnja ogromna ulaganja u vodoizvorište i u kanalizacionu mrežu za naselje Šljivice, Braće Jugovića, Urovce, kao i vodovodnu mrežu za Šabački i Valjevski put.

Aktivnosti na deonicama koje će biti urađene, kao i plan rekonstrukcije po naseljima možete pogledati ovde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE