Obrenovac, 12.08.2020

Radovi na rekonstrukciji toplovodne mre┼że u zavr┼ínoj fazi (FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.09.2017
Od osam gradilišta, koliko ova rekonstrukcija podrazumeva, finalna faza je nastupila na dve lokacije, a to su naselja Gaj i Staro igralište.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Problemi protekle grejne sezone doveli su sveobuhvatnog zahvata koji ─çe Obrenov─Źanima omogu─çiti bezbedne dane i tople prostorije u zimskom periodu. Od osam gradilišta, koliko ova rekonstrukcija podrazumeva, finalna faza je nastupila na dve lokacije, a to su naselja Gaj i Staro igralište. Gradilište u Gaju je sa aktivnostima po─Źelo krajem juna, a pri današnjem obilasku, ustanovljeno je da ─çe sve biti završeno kroz nekoliko dana.

"Krajem juna bili smo na gradilištu u Gaju, jednom od 8 gradilišta na toplovodnoj mre┼żi u Obrenovcu. Tada je sa nama bio i gradona─Źelnik, kada se videlo da smo se u potpunosti pripremili za izvo─Ĺenje ovih radova. Vodili smo ra─Źuna i izdvojili oko 80 miliona svojih sredstava, za razliku od nekih drugih gradilišta po Beogradu, gde se radovi finansiraju iz kredita. Ovde je sve od samog po─Źetka u najboljem redu, bilo je ozbiljnih radova, rovova do ─Źetiri metra dubine Danas se završava betoniranje, ostalo je da se zatvore još tri šahte. Nakon toga dolazi asfalt, koji bi bio postavljen do kraja ove nedelje. Kasni se nekoliko dana na ovom gradilištu, ali kada se setimo vremenskih uslova i vru─çina, to je sasvim opravdano," rekao je Miodrag Mitrovi─ç, zamenik predsednika GO Obrenovac.

Najstarije naselje u Obrenovcu imalo je problemati─Źnu zimu, sa ─Źestom obustavom grejanja. Danas se mo┼że re─çi da je Staro igralište spremno za grejnu sezonu i bezbedne dane u periodu koji sledi.

"Mašinski radovi na gradilištu u naselju Staro igralište su potpuno završeni. Ovaj deo grada je spreman za po─Źetak grejne sezone. Ostali su samo finalni gra─Ĺevinski radovi, koji se ti─Źu vra─çanja sredine i zemljišta u prvobitno stanje. To ─çe biti odra─Ĺeno kroz nekoliko dana. Ovo je jedno od najstarijih naselja, gde je toplovodna mre┼ża ra─Ĺena po─Źetkom osamdesetih godina. Bila je u izuzetno lošem stanju i na ovoj lokaciji smo zaista jedva odr┼żavali sistem u pogonskoj snazi. I pored najobimnijih radova, u utorak, 5. septembra, bez imalo kašnjenja, krenula je voda sa TE "Nikola Tesla", što zna─Źi da je punjenje sistema po─Źelo. Apelujemo na gra─Ĺane da sve radove privedu kraju, završe popravljanje instalacija, kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu," naglasio je Boris Ivkovi─ç, direktor JKP "Toplovod".

Kompletna sanacija koja vodi ka bezbednoj i pouzdanoj zimi, jeste i jedan od najve─çih projekata u istoriji toplovoda. Gra─Ĺani Obrenovca iz ostalih naselja mogu biti sigurni da ─çe sve biti završeno u roku, odnosno da i ostalih šest gradilišta svoje radove privodi kraju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE