Obrenovac, 20.01.2019

Napreduju radovi na remontu toplovodne mreže


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2018.
Čučković je pohvalio odgovornost i posvećenost direktora i zaposlenih u komunalnom sistemu Obrenovca...

Foto:Printscreen
Sa danom prestanka grejne sezone počela je remontna sezona u Javno komunalnom preduzeću Toplovod. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas radove koji se izvode u Četvrtoj ulici.

"Čim je završena grejna sezona, oni su na terenu i saniraju sve ono gde je primećeno da je mreža oslabljena. Sve ovo što radimo sada, kao i kapitalni remont koji će biti izvršen tokom leta, će dati mirnu i spokojnu zimu za sve Obrenovčane. Mislim da je jako važno da kompletan komunalni sistem bude nagrađen, i mi ćemo podržati predlog Vlade Republike Srbije da se svi radnici komunalnih sistema nagrade sa četrdeset i jednom hiljadom dinara. To je važno i za njihovu stimulaciju, a mi ćemo višak sredstava koji je rezulatat sveobuhvatnog napretka Obrenovca, koji se ogleda kroz porez na zarade koji dobijamo od novih fabrika i novih radnih mesta, prebaciti na njihove račune." – najavio je Čučković.

Inače, od prestanka grejne sezone, radnici ovog preduzeća su imali preko 20 intervencija na toplovodnoj mreži. Od radova koji su u toku, kako kaže direktor JKP Toplovod Boris Ivković,zavisi grejanje celog grada.

"Uveravamo građane da ćemo svake godine mrežu i cevi ostaviti u boljem stanju sa što manje prekida u isporuci sa havarijama koje će biti otklanjane u roku od nekoliko sati, sa krajnjim ciljem da ovo bude najmlađi sistem i najpouzdaniji sistem u Srbiji. Posle ovih radova selimo se u Rojkovac, radiće se ogranak ka vrtiću Nevena, i menjamo ventile ogromnog prečnika. Ti ventili koštaju i do milion dinara, a kad god je moguće i ukoliko je to tehnološki opravdano, mi te ventile remontujemo." – rekao je Ivković.

Radove obavljaju zaposleni u režiji Toplovoda. Vrednost radova je između 20 i 30 miliona dinara, a sami tenderi, u vrednosti od milion evra su u toku i radovi kreću 1. juna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE