Obrenovac, 03.06.2020

OBILAZAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI TOPLOVODNE MREŽE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2017
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković sa članovima gradskog veća obišao radove na rekonstrukciji toplovodne mreže.
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković sa članovima gradskog veća obišao radove na rekonstrukciji toplovodne mreže.

Kako je i najavljeno, na teritoriji naše opštine počeli su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže. Danas su čelnici GO Obrenovac obišli gradilišta u glavnoj ulici i naselju Rojkovac. Prema njihovim rečima, kraj ovog sveobuhvatnog zahvata očekuje se krajem leta, kako bi građani mirno dočekali novu grejnu sezonu.

“ Ispostavlja se tačnim ono što smo i pretpostavljali, a to je da su u kompletno katastrofalnom stanju instalacije duž ovih koridora koji se rade. Mislim da je jako važno to što ćemo imati pouzdan sistem i potpuno novo daljinsko grejanje širom Obrenovca. To je 16 kilometara novih cevi, u potpunosti po svim standardima koje zahteva građevinska struka. Što se tiče glavne ulice, raduje me informacija da će se raditi u dve smene i da je napravljen centralni koridor koji ne smeta pešacima. To je ono o čemu smo pričali i na početku radova, da je jako važno da centar grada i prodajni objekti budu dostupni svima. Još jednom apelujem na strpljenje i organizovanost svih koji učestvuju u ovom lancu ovako sveobuhvatnih građevinskih radova koji su za našu opštinu od suštinskog značaja, “ rekao je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković u toku obilaska radova u naselju Rojkovac.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević je istakao da su posebnu pažnju usmerili na bezbednost saobraćaja prometnih lokacija. “Prilikom izvođenja ovih radova posebno smo skrenuli pažnju izvođaču na bezbednost u saobraćaju, s obzirom na lokaciju na kojoj se nalazimo. Možete da vidite da je propisno obeleženo područje izvođenja radova. Mislili smo i na privatne preduzetnike koji ovde imaju lokale duž ulice Miloša Obrenovića. Obezbedili smo im i adekvatan prilaz da svoje delatnosti mogu nesmetano da odvijaju, kao što smo i u naselju Rojkovac vodili računa o učesnicima saobraćaja tog dela grada. Po završetku radova sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, “ objasnio je Vranešević odlaskom na gradilište u glavnoj ulici.

Rekonstrukcija čitave toplovodne mreže bila je neophodna nakon protekle grejne sezone, kada je veliki broj građana provodio vreme u hladnim stanovima i kućama.

“Havarija u toku prethodne zime je pokazala da više ne možemo da čekamo i da ovaj cevovod mora da se zameni. Cevovod radi po staroj tehnologiji koja podrazumeva kombinaciju staklene vune i gvožđa. Odlučili smo da radove obavljamo u ovom periodu, kako bi građani mirno dočekali zimu. Dužina ove trase je oko 300 metara, što podrazumeva 600 metara novih cevi, specijalno izolovanih po novoj tehnologiji. Vrednost radova je oko 18 miliona i kraj se očekuje do 25. avgusta. Uveli smo i drugu smenu, u zelji da taj rok smanjimo, imajuci razumevanja sa sve privatne preduzetnike koji svoje poslove obavljaju u ovom delu grada, “ izjavio je Boris Ivković, direktor JKP “Toplovod” Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE