Obrenovac, 04.06.2020

CIFRA TOS


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2017.
Podeljeno više 55 000 vaučera za odmor u Srbiji

Foto:TOS
Preko 55 000 vaučera za odmor u Srbiji je izdato od početka godine, međutim uz podršku ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i Vlade Srbije još 20 000 je odobreno kroz subvencije, rekla je Olgica Miljković iz Turističke organizacije Srbije.

Ona je u Novom Sadu, gde je prisustvovala promotivnoj kampanji Turističke organizacije Srbije "Vidi Srbiju", rekla da to znači da će do kraja 2017. godine biti podeljeno oko 80 000 vaučera.

"Turistička organizacija Srbije nakon uspešne regionalne kampanje, započela je letnju turističku promotivnu kampanju u Srbiji, a nakon Niša i Čačka danas smo u Novom Sadu, kako bi Novosađanima predstavili celokupnu turističku ponudu Srbije", navela je Miljković.

Ona je rekla da su ovakve akcije prilika da se pozovu građani da deo svog odmora, ako ne i ceo, provedu u Srbiji i upoznaju turističke i promotivne lepote Srbije.

"I ove godine smo se opredelili da nastavimo sa tom tradicijom promovisanja domaće turističke ponude kroz gradove Srbije jer je bilo veliko interesovanje prethodne dve godine, stoga smo se ove godine opredelili da realizujemo akciju u četiri grada pod nazivom - Vidi Srbiju, savršen odmor ti je na dohvat ruke“, kazala je Miljković.

Prema njenim rečima,Turistička organizacija Srbije promoviše celokupnu turističku ponudu u našoj zemlji i iako Srbija nema more, kako je navela, svaki turistički proizvod dobije svog gosta.

"Mi nudimo i promovišemo od aktivnog odmora, reka do banja i jezera, a tu su naravno uvek poznato gostoprimstvo i gastronomija“, dodala je Mihajlović.

Svake godine se, kaže, beleži broj i domaćih i stranih turista, što, kako je navela, nije bila praksa u periodu pre pet godina.

Republički zavod za statistiku nam stalno šalje podatke i mi na osnovu toga radimo promociju, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. U prvih šest meseci ove godine, prema tim podacima, najviše je turista iz regiona, gde smo i promosali naše potencijale, a nakon toga tu su turisti iz Rusije i Kine“, rekla je Mihajlović.

Promotivna kampanja “Vidi Srbiju” pored Niša, Čačka i Novog Sada, 7. jula će posetiti i Beograd.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE