Obrenovac, 11.08.2020

REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA U GLAVNOJ ULICI (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2019.
U Glavnoj ulici radi se nastavak sanacije vrelovodnog toplovoda, što predstavlja drugu fazu radova započetih pre dve godine

Foto:lokalnenovine.rs
Tokom leta Javno komunalno preduzeće ”Toplovod” na 12 lokacija izvodi radove na sanacijama, rekonstrukcijama i novim mrežama u vrednosti od preko 160.000.000 dinara.

Jedno od tih gradilišta u Ulici Miloša Obrenovića obišao je danas predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je ovom prilikom istakao da se podjednaka pažnja posvećuje širenju mreže i sanacijama i rekonstrukcijama bez kojih nema pouzdanog sistema, ali ni novih korisnika.

"Letnje vreline sigurno nisu trenutak kada građani misle na grejanje i zimsku sezonu, ali zato smo mi tu. Požrtvovani radnici toplovoda su posvećeni i poslu rekonstrukcija postojeće mreže kao i izgradnje potpuno novih konzuma, tako da će sve biti spremno za novu sezonu i što se tiče novih mreža u Belom Polju i Breski i što se tiče rekonstrukcija mreže. Pokazalo se da su do sada sve rekonstuisane deonice bile bez ijednog kvara, što dokazuje da se ulaganje u rekonstrukcije isplati, tako da ćemo sa tim poslom i nastaviti", rekao je Čučković.

Iz JKP "Toplovod" navode da se svi radovi finansiraju iz realnih izvora finansiranja, tačnije sopstvenim sredstvima, bez ikakvih kreditnih zaduženja.

"U Glavnoj ulici radimo nastavak sanacije vrelovodnog toplovoda i to je druga faza koju smo započeli pre 2 godine. Deonica je duga 970 metara i sanaciju smo podelili u tri remontne sezone, sada radimo drugu fazu, a ostatak ćemo raditi u sledećeoj godini. Radovi su značajni jer podižu kapacitet grejne mreže kao i podižu stabilnost sistema. Ovo je jedna od najstarijih deonica, u eksploataciji je već preko 35 godina, po svim kriterijumima njihov vek je istekao", objasnio je rukovodilac Sektora kontrole i upravljanja Sreten Jovičić.

Radovi će biti gotovi do 1. septembra, što je i krajnji rok remontne sezone, jer od tog datuma već kreće punjenje sistema.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE