Obrenovac, 08.08.2020

Počele tople probe sistema daljinskog grejanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2019.
Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra

Foto:Printscreen
Sistem daljinskog grejanja je glavni parametar po kom se Obrenovac izdvaja u odnosu na sve gradove u Srbiji. Tome u prilog ide i činjenica da je naš grad prvi i po režimu toplih proba koje su zvanično počele 1. oktobra.

"Posle veoma lepog i laganog puštanja celog sistema u pogon, desila se jedna havarija na odvojku prečnika 400 milimetara i ona je rekordno brzo sanirana, tako da je sinoć u 22 časa sve bilo potpuno u funkciji. 48 sata od puštanja sistema imamo ponovo stabilan sistem 100 odsto konzuma i to jeste period za šta služe tople probe i zapravo priželjkujemo da sve ono što ima da se desi da se desi sada dok je temperatura 14 stepeni a ne na -10 stepeni", rekao je direktor JKP "Toplovod" Boris Ivković.

Ivković kaže da se do kraja dana očekuje stabilizacija sistema i da ovaj period služi za otklanjanje nekih nedostataka kojih će sigurno biti. On navodi da grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

"Sve institucije imaju stabilnu isporuku toplotne energije, jedino ”Beogradske elektrane” u školi ”Jefimija” obavljaju radove", kazao je Ivković.

Dispečerski centar posetio je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je tom prilikom naglasio da će cene grejanja u Obrenovcu biti na nivou prošlogodišnjih.

"Ova godina je karakteristična za razliku od svih ostalih do sada zato što je najduže trajala grejna sezona. Zbog vremenskih prilika je grejanje prekinuto tek 2 nedelje nakon Đurđevdana. A zbog najave RHMZ-a smo dve nedelje pre grejne sezone krenuli sa toplim probama 1. oktobra. Cene će ostati na nivou na kom su bile i prošle godine što znači da ćemo i dalje imati najjeftinije i najpouzdanije grejanje u Srbiji", rekao je Čučković.

On napominje da su ulaganja u rekonstrukciju mreže tokom prethodne tri godine dala rezultat i dodao da će naselja Belo Polje i Breska dobiti toplotnu energiju do kraja ove godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE