Obrenovac, 19.09.2019

Treća smotra paradnih konja i zaprega na Vašarištu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2017.
Jedna od najvećih i najposećenijih fijakerijada počinje

Foto:lokalnenovine.rs
Obrenovac je dočekao veliki broj klubova iz čitave zemlje. Nakon svih uspeha Sportskog konjičkog kluba, u našem gradu održava se smotra konja, čiji kvalitet prepoznaje cela Srbija. Organizatori navode da je sve spremno za početak takmičenja, koje počinje u 13 časova, odmah nakon defilea i kulturno-umetničkog programa.

"Sportski konjički klub "Obrenovac" je ovo zaslužio zbog svih uspeha na fijakerijadama širom zemlje.

Što se tiče kategorija, danas imamo vožnju preciznosti u dvopregu i četvoropregu za seniore, zatim vožnju preciznosti za juniore i decu, revija za decu, jahanje bez sedla kroz čunjeve. Po prvi put ćemo vršiti odabir najboljeg grla, odnosno pastuva i kobile, tako što će vlasnici ispregnuti svoje konje i dovesti pred sudijski žiri. Tako će sudije moći lakše da ocene grla i proglase najbolje," najavio je predsednik Komisije za poljoprivredu Aleksandar Bogićević.

Defile konja će i ove godine krenuti sa Vašarišta, pored crkve, ulicom Vuka Karadžića do opštine, zatim se prolazi Knez Mihajlovom, a ulicom Miloša Obrenovića se vraća na početak.

U 12 i 20 počinje kulturno-umetnički program, koji posetioci dočekaju sa oduševljenjem.

Velika imena konjičkog sporta neće propustiti manifestaciju kojom se može pohvaliti malo gradova u Srbiji.

"Mislim da će se danas održati jedna velika fijakerijada i da će Obrenovac biti centar sveta za ljubitelje konja i konjičkog sporta. Kao i do sada, mi smo pozvali veliki broj članova udruženja. Smotra konja u ovom gradu je jedna od najvećih i najposećenijih, a organizacija je besprekorna. Obrenovac je zaista čudo i uvek je zadovoljstvo prisustvovati prelepom događaju kao što je ovaj," rekao je Vjekoslav Papadopulo, predsednik Udruženja odgajivača konja lipicanske rase Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE