Obrenovac, 25.05.2020

TREBA VAM POSAO? DR┼ŻAVA TRA┼ŻI DIREKTORE


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 11.03.2017.
Imate 30 dana, a ove uslove morate da ispunite

Foto:Shutterstock


´╗┐

BEOGRAD - Vlada Srbije objavila je javne konkurse za izbor direktora nekoliko javnih preduze─ça.

Me─Ĺu njima su Srbijagas i Pošte Srbije. Konkursi su objavljeni i za Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromre┼że Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz U┼żica i preduze─ça za razvoj i unapredjenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija "Mre┼ża-Most" sa sedištem u Beogradu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja u Slu┼żbenom glasniku.Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduze─ça - Stara planina iz Knja┼żevca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Dr┼żavna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduze─ça za skloništa, kao i za ─Źetiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Direktori javnih preduze─ça na javnom konkursu se biraju na ─Źetiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduze─çe.

Uslov je da nisu ─Źlanovi organa politi─Źkih stranaka. Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduze─çima krajem februara prošle godine, koji predvidja da se direktori javnih preduze─ça u Srbiji biraju na javnom konkursu. Ministarstvo privrede podnete neotvorene prijave dostavlja vladinoj Komisiji za sprovodjenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE