Obrenovac, 25.08.2019

Novi traktor u Jasenku i doma─çinstvu ─îolakovi─ça(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.08.2017.
Domaćnistvo Milana Čolakovića iz Jasenka je od danas bogatije za jedan traktor, koji je stigao nakon toga što su ispunili sve potrebne uslove za konkurs grada Beograda...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Dr┼żava Srbija je povra─çaj od 50%, odnosno 11 000 evra, dodelila poljoprivredniku kome je kvalitetna mašina od neprocenjivog zna─Źaja za dalji napredak. Gradska opština Obrenovac i Kancelarija za poljoprivredu su još jednom pokazale da zahteve i molbe svojih gra─Ĺana stavljaju na prvo mesto.

„Moram da ka┼żem da je od 3 400 registrovanih na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, za ovu godinu oko 500 doma─çinstava iskoristilo subvencije sa sva tri nivoa. Mislim da je to impozantan broj i gleda─çemo da iza─Ĺemo u susret svim poljoprivrednicima koji ┼żele i ispunjavaju uslove za konkurse ovog tipa. Naš doma─çin ─çe od dr┼żave dobiti povra─çaj od 50% za ovaj ozbiljan traktor, a poljoprivrednici znaju šta to zna─Źi. Iznos koji Republika Srbija daje je 11 000 evra, što je u svakom slu─Źaju velika i zna─Źajna cifra. Tako pokazujemo da su dr┼żava, opština Obrenovac i Kancelarija za poljoprivredu uvek tu da pomognu kada su upitanju ovakve subvencije,“ izjavio je predsednik Komisije za poljoprivredu Aleksandar Bogi─çevi─ç.

Veliko doma─çinstvo zahteva i velika ulaganja, što je slu─Źaj i sa doma─çinstvom porodice ─îolakovi─ç. Sada kada imaju adekvatne uslove, ka┼żu da ─çe sve biti lakše i da je ovo nešto bez ─Źega je godinama rad bio znatno ote┼żan. „Do sada smo imali mnogo manje traktore i ovaj ─çe nam mnogo zna─Źiti. Obra─Ĺujemo do 40 hektara zemlje i imamo 25 grla stoke, takvom doma─çinstvu je neophodna mašina koja ─çe olakšati sve poslove,“ rekao je Dragan ─îolakovi─ç i dodao da je veoma zahvalan opštini Obrenovac što je u pravom trenutku pomogla njemu i njegovom ocu Milanu.

Pogledajte video ...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE