Obrenovac, 13.12.2018

Održana tribina za obrenovačke poljoprivrednike


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2017.
Sinoć je u Sokolskom domu održana još jedna tribina za poljoprivrednike na kojoj je bilo reči o rezultatima iz 2017. godine, ali su takođe predstavljeni planovi i program za narednu godinu

Foto:Printscreen
Komisija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac sledeće godine računa na veći budžet i još veći razvoj ove oblasti.

„Drago mi je što imamo tako dobru saradnju i što ćemo tu saradnju nastaviti i u narednim godinama. Svi najavljuju veće budžete za poljoprivredu, kako u opštini, tako i gradu i na Republičkom nivou, a ovoliki broj poljoprivrednika koji je došao da to čuje jedan je od znakova da će poljoprivreda polako, ali sigurno u našoj zemlji doći na ono mesto koje joj pripada.“ , rekao je Aleksandar Bogićević.

Pored predstavnika Gradske opštine Obrenovac, na ovoj tribini su prisustvovali i predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda.

Prema rečima Save Pavičića, rukovodioca sektora za podsticaj grada Beograda, za narednu godinu su predviđene subvencije iz oblasti stočarstva, mehanizacije, voćarstva i povrtarstva, kao i oblasti pčelarstva.

Obrenovački poljoprivrednici su mogi su da se informišu i o sajmovima poljoprivrede, kao i obukama koje su u planu u narednom periodu.

Grad Beograd učestvuje na dva sajma. Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu i Sajmu hrane i pića u Beogradu, gde oni besplatno izlažu svoje proizvode. Svi koji su zainteresovani mogu da učestvuju, grad im to omogućava besplatno. Imamo i dve obuke, potpuno besplatne, iz oblasti organske proizvodnje i oblasti pčelarstva za mlade poljoprivrednike. ,  rekao je Pavičić i dodao da zahvajujući ovakvim tribinama poljoprivrednici stiču poverenje kako u rad Gradske opštine, tako i u rad Grada i Republike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE