Obrenovac, 28.02.2020

Predstavljen projekat izgradnje autoputa Surčin-Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.03.2017.

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara, počeli su 1. marta u Bariču.

Pored izgradnje trase puta sa kompletnom infrastrukturom - elektroinstalacije, trafostanica, telekomunikaciona i saobraćajna oprema, projekat uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare dužine 1.766 metara, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Kao i svaki veliki projekat do sada koji se realizuje u našoj opštini i ovaj danas je već tradicionalno predstavljen građanima Obrenovca, a Predsednik Gradske opštine, Miroslav Čučković, pozvao je sve Obrenovčane da prošetaju do trga i vide kako će izgledati novi most preko Kolubare i Save i gde će se nalaziti petlja.

-Veliki broj pitanja je bio na temu kako će konkretno na terenu izgledati ta vrsta objekata. Već do kraja ovog meseca ćemo imati potpuno osvetljenu trasu Obrenovac-Beograd, kroz Mislođin, posebno naselje Kovančina koje je bezbednosno crna tačka na našoj teritoriji u saobraćajnom smislu. Biće nadvožnjak koji će naš put ka Beogradu voditi preko autoputa i biće petlja upravo ovakva kakva je ovde na postamentima. Želim da ovaj projekat bude nešto što će unositi radost u svako domaćinstvo u Obrenovcu i što će privući pažnju svakog građanina koji bude šetao preko trga, a koji fizički ne može da ga vidi, ali im poručujem da ćemo mi fizički na tom terenu raditi predano i odgovorno i tokom cele letnje sezone, i tokom sledeće zime, i narednih godina dok taj projekat ne završimo i zabetoniramo trajno svetlu budućnost našeg grada. Naš grad će imati kroz svoju teritoriju preko 20 kilometara direktnog autoputa, što znači sigurnu budućnost za sve građane Obrenovca i davanje prilike mladima da ostanu ovde, da ovde pronalaze zaposlenje u fabrikama koje će se videti upravo sa tog mosta kada se bude prolazilo, i na taj način budemo jedno bogato društvo koje će biti u rangu svih drugih evropskih gradova.- rekao je Čučković

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE