Obrenovac, 20.06.2018

Po─Źeli radovi na izgradnji primarne mre┼że toplovoda u Belom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2017.
U Seleni─ça kraju u Belom Polju po─Źeli su radovi na izgradnji primarne toplovodne mre┼że

Foto:Facebook


´╗┐

Na ovoj lokaciji postavljena je toplotna podstanica 17, a priklju─Źivanje na sistem daljinskog grejanja bi─çe mogu─çe naredne grejne sezone.

Boris Ivkovi─ç, direktor Javnog komunalnog preduze─ça "Toplovod",  objasnio je da se u ovoj fazi radi primar u du┼żini od 500 metara i najavio da ─çe biti ugra─Ĺen kilometar novih cevi.

"Mi posle 10 godina nastavljamo toplifikaciju Belog Polja i zaista su ovi gra─Ĺani nepravdno presko─Źeni. Pokušavamo da ispravimo tu nepravdu i moram da istaknem da toplfikacija bo─Źnih delova grada uvek zahteva dodatni oprez. Na ovaj korak smo odlu─Źili ne zato da bi postali populisti, ve─ç ova opštinska administracija zajedno sa nama radi veoma odgovorno svoj posao. Za nastavak širenja toplovodne mre┼że odlu─Źili smo nakon sanacija i rekonstrukcija. U toku leta smo imali radove zahvaljuju─çi kojima su smanjeni gubici, a pove─çavaju se pritisci i protoci u cevovodu. Sa druge strane, veoma oštro isklju─Źujemo sve viškove kvadrata. Ono što trenutno radimo, pokazalo se kao dobar recept prošle godine u naselju ,,Poti─çe vo─çe", koje je tako─Ĺe nepravdno bilo zapostavljeno. Mi uvodimo grejanje, pratimo parametre zatim nastavljamo dalje. To smo radili ove godine na Zabre┼żju i u Staroj Tamnavi, " navodi Ivkovi─ç.

Miodrag Mitrovi─ç, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, obišao je radove i tom prilikom podsetio na veliku rekonstrukciju na toplovodnoj mre┼żi. On je izneo podatak da se radilo o investiciji vrednoj 80 miliona dinara, ─Źiji su sistemski radovi stvorili mogu─çnost za nastavak širenja toplotne mre┼że. Mitrovi─ç je dodao i da ─çe se na svim gradilištima raditi punim kapacitetom, sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE