Obrenovac, 05.07.2020

Počeli radovi na izgradnji primarne mreže toplovoda u Belom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2017.
U Selenića kraju u Belom Polju počeli su radovi na izgradnji primarne toplovodne mreže

Foto:Facebook
Na ovoj lokaciji postavljena je toplotna podstanica 17, a priključivanje na sistem daljinskog grejanja biće moguće naredne grejne sezone.

Boris Ivković, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Toplovod",  objasnio je da se u ovoj fazi radi primar u dužini od 500 metara i najavio da će biti ugrađen kilometar novih cevi.

"Mi posle 10 godina nastavljamo toplifikaciju Belog Polja i zaista su ovi građani nepravdno preskočeni. Pokušavamo da ispravimo tu nepravdu i moram da istaknem da toplfikacija bočnih delova grada uvek zahteva dodatni oprez. Na ovaj korak smo odlučili ne zato da bi postali populisti, već ova opštinska administracija zajedno sa nama radi veoma odgovorno svoj posao. Za nastavak širenja toplovodne mreže odlučili smo nakon sanacija i rekonstrukcija. U toku leta smo imali radove zahvaljujući kojima su smanjeni gubici, a povećavaju se pritisci i protoci u cevovodu. Sa druge strane, veoma oštro isključujemo sve viškove kvadrata. Ono što trenutno radimo, pokazalo se kao dobar recept prošle godine u naselju ,,Potiće voće", koje je takođe nepravdno bilo zapostavljeno. Mi uvodimo grejanje, pratimo parametre zatim nastavljamo dalje. To smo radili ove godine na Zabrežju i u Staroj Tamnavi, " navodi Ivković.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, obišao je radove i tom prilikom podsetio na veliku rekonstrukciju na toplovodnoj mreži. On je izneo podatak da se radilo o investiciji vrednoj 80 miliona dinara, čiji su sistemski radovi stvorili mogućnost za nastavak širenja toplotne mreže. Mitrović je dodao i da će se na svim gradilištima raditi punim kapacitetom, sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE