Obrenovac, 24.05.2019

Tehnička škola 'Obrenovac' obeležila 90 godina od osnivanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.05.2018.
Uz muziku i reči pesme “Daj nam sunca” iz kultnog filma Kosa, proslava Dana Tehničke škole je završena u dobrom raspoloženju i sa nadom da za učenike i zaposlene dolaze bolja vremena.

Foto:Ivan Milenković
Tehnička škola u Obrenovcu ove godine slavi 90 godina od osnivanja škole od koje je nastala.
Naime, davne 1909. godine u Obrenovcu osnovana je čuvena Trgovačka škola, koja je sa prekidima radila do 1941. Zabeleženo je da je 1920. godine radila u teškim materijalnim i kadrovskim uslovima i da je imala samo dva odeljenja. Iste godine je osnovana "Opšta zanatska škola" koja 1928. godine dobija naziv "Zanatsko trgovačka škola" jer je objedinila zanatski i trgovački smer. Upravo je ona preteča današnje velike i moderne Tehničke škole koja ima 31 odeljenje i 850 učenika. Od te 1928. škola je radila sa prekidima, menjala ime, a od školske 2004/05. godine promenila je naziv u Tehnička škola.


Direktorka Rajka Babić sa ponosom ističe da je ponosna na sve uspehe koje učenici ostvaruju u svom odeljenju, u različitim sekcijama i takmičenjima, na brojne inicijative i  humanitarne akcije, na ponašanje učenika na ekskurzijama u Srbiji i inostranstvu gde dostojno predstavljaju svoju zemlju, grad i školu, na učešÄ‡e u različitim projektima na vršnjačkim edukacijama i posredovanjima za rešavanje konfliktnih situacija, na unapređenje kvaliteta nastave i saradnju sa predmetnim nastavnicima, na to što sve veći broj učenika uzima učešÄ‡e u pripremi i realizaciji školskih priredbi i u radu Parlamenta, na angažovanju u mnogobrojnim ativnostima van škole čime doprinose da život mladih u našem gradu bude raznovrsniji i bogatiji.

Na taj način svi oni promovišu školu, ali i sebe otvarajući vrata sopstvenoj budućnosti.
Metode rada u školi se sve više menjaju i prilagođavaju potrebama i mogućnostima novih mladih generacija koje upisuju ovu školu. Broj onih koji učestvuju u takmičenjima i postižu zapažene rezultate, iz dana u dan je sve veći.

Svi zaposleni se trude da škola bude prijatan ambijent i za učenike i za njihove roditelje, za sve zaposlene kao i brojne saradnike koji pomažu školi, naročito tokom tri i po godine teškog funkcionisanja škole zbog blokade računa.

Tokom ove nedelje, iako je taj problem i dalje prisutan, svi su se trudili da budu optimisti i pokažu šta znaju. Održan je čitav niz oglednih i uglednih časova, sportskih nadmetanja između odeljenja, kviz iz opšteg informisanja, Sudoku takmičenje i prezentacije o životu matematičara, izložba učeničkih radova, promocija elektronskog časopisa škole i završna priredba koja je objedinila rad više različitih sekcija. Skoro 40 učesnika priredbe održane u prostorijama škole je pevalo, igralo, glumilo, recitovalo....

Uz muziku i reči pesme “Daj nam sunca” iz kultnog filma Kosa, proslava Dana Tehničke škole je završena u dobrom raspoloženju i sa nadom da za učenike i zaposlene dolaze bolja vremena.


U ime svih zaposlenih direktorka je poslala poruku svim sadašnjim i bivšim učenicima škole:  “Želimo vam da se radujete, učite i napredujete kako bi bili ponosni na sebe i školu u kojoj ste proveli tri ili četiri godine života. Kada vidimo da ste ostvarili svoje snove to je naša najveća nagrada.”

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE