Obrenovac, 19.05.2019

Nova rasveta na trim stazi u Zabranu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.09.2018.
Radost za sve rekreativce...

Foto:@Cuckovicm
Na zadovoljstvo sportista i rekreativaca, kao i onih koji svoje slobodno vreme provode u šetnji Zabranom, na trim stazi postavljena je javna rasveta. U to da Obrenovčani sada imaju bolje uslove uverio se i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je ovom prilikom rekao koliko je značajno da srce sportskog i rekreativnog sistema Zabrana bude prilagođeno svim potrebama građana. Čučković je prisutne predstavnike preduzeća podsetio na problem ambrozije, naglasivši da su plantaže popisane i da je neophodno u što kraćem roku tretirati ih na pravi način.

Nadležni poručuju da će se uređenje izletišta Zabran nastaviti u skladu sa potrebama Obrenovčana.

„Radovi na trim stazi će biti nastavljeni u budućnosti. Radićemo na otklanjanju nedostataka postojeće podloge. Umesto sadašnje, stavićemo liveni tartan. Radovi na Prirodnjačkom domu u Arboretumu će takođe biti nastavljeni. Sve aktivnosti koje su do sada započete, do kraja godine će biti i završene“, rekao je Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine.

U skladu sa propisima Zavoda za zaštitu spomenika prirode postavljen je 51 stub javne rasvete, pri čemu su ispunjeni propisani normativi, a dobijena je i saglasnost JP „Srbijašume“ da se rasveta prilagodi šumskom biodiverzitetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE