Obrenovac, 18.01.2020

Održana sednica operativnog tima zimske službe (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2018.
Naležni su napomenuli da se održava neprekida koordinacija sa predstavnicima mesnih zajednica, kako bi svi problemi bili otklonjeni u najkraćem mogućem roku

Foto:lokalnenovine.rs
Na sednici stručno-operativnog tima zimske službe Gradske opštine Obrenovac usvojen je izveštaj o preduzetim merama od petka, kada je održan prethodni sastanak i kada su počele snežne padavine. Nakon sagledavanja stanja istaknuto je da je zimska služba i dalje u neprekidnoj koordinaciji sa predstavnicima mesnih zajednica, kako bi se što pre otklonili svi problemi na terenu.

„Sa prvim padavinama u prethodnom periodu sva raspoloživa mehanizacija Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, zajedno sa izvođačima i predstavnicima mesnih zajednica, nalazi se na terenu. Sneg se čisti svakodnevno. Sagledali smo trenutnu situaciju na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, mapirali smo kritična mesta na kojima do sada nije uklonjen sneg sa kolovoza. Biće angažovana dodatna mehanizacija koja će ukloniti preostali sneg sa pomenutih saobraćajnica“, rekao je Goran Ćirić,  član operativnog tima zimske službe.

Na sednici je bilo reči i o aktivnostima koje za cilj imaju da olakšaju ove hladne zimske dane najstarijim Obrenovčanima.

„I ove, kao i prethodne godine, kada su u pitanju intenzivne snežne padavine, kada je temperatura ispod nule, Gradska opština Obrenovac misli o svojim najstarijim sugrađanima i onima koji se otežano kreću. Dakle, i ove godine organizujemo volontere koji će pomagati pri ovakvim situacijama. Oni će našim sugrađanima na adresu donositi osnovne životne namirnice, lekove. Potrebno je samo da pozovu određene brojeve telefona, volonter će doći na adresu, ostaviće svoju ličnu kartu, uzeće spisak i novac za te osnovne potrepštine i vratiti se u najbržem mogućem roku“, kazao je Miloš Stanojević, član operativnog tima zimske službe.

Obrenovčani se volonterima mogu obratiti pozivom na brojeve:

064 8322695

062 8818302

064 2245130

063 7722259

Iz vatrogasne brigade Obrenovac navode da su na osnovu odluke o komunalnom redu građani, vlasnici ili zakupci objekata dužni da uklanjaju ledenice ako se pojave ili da obezbede i upozore na mesto gde bi ledenice mogle pasti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE